Lavkarbo pita!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 stk
- 2 egg
- 100 g cottage cheese
- 30 g (ca 4ss) sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat - finnes på helsekost. Kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
- 20 g (ca 6 ss) Pofiber
- 1 ss Fiberhusk
- 2 ss eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 200 g revet mozzarella eller annen type fast ost
- 1 ts salt
- 1 ts Sukrin Gold (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
- eventuelle urter om ønskelig
- Forvarm ovenen til 180ºC varmluft (det er bare plass til 2 stk på ett bakebrett så du må steke de på 2 brett)
- Knus egg, eplecidereddik og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
- Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrinmelis, bakepulver, natron, urter og Fiberhusk.
- Smelt osten i mikroen.
- Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
- Del deigen i 4 og kjevle ut mellom to bakeark.
- Stekes i ca 10-15 minutter, eller til de er gylden og har blåst seg opp.
Kcal: 217 - Fett: 13,3 - Karbohydrater: 3 - Protein: 19,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/pitabrod-lavkarbo/
3.5.3251