Lavkarbo pita!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 stk
Ingredienser:
  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 30 g (ca 4ss) sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat - finnes på helsekost. Kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
  • 20 g (ca 6 ss) Pofiber
  • 1 ss Fiberhusk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200 g revet mozzarella eller annen type fast ost
  • 1 ts salt
  • 1 ts Sukrin Gold (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
  • eventuelle urter om ønskelig
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovenen til 180ºC varmluft (det er bare plass til 2 stk på ett bakebrett så du må steke de på 2 brett)
  2. Knus egg, eplecidereddik og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
  3. Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrinmelis, bakepulver, natron, urter og Fiberhusk.
  4. Smelt osten i mikroen.
  5. Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
  6. Del deigen i 4 og kjevle ut mellom to bakeark.
  7. Stekes i ca 10-15 minutter, eller til de er gylden og har blåst seg opp.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 217 - Fett: 13,3 - Karbohydrater: 3 - Protein: 19,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/pitabrod-lavkarbo/