Igår kom vi opp med oppskrift på minipizzabunn i mikro! Dette gav oss en idè og eksperimenteringen fortsatte! Enderesultatet? Et helt sinnsykt godt lavkarbo naan brød, laget i en fei! Hvitløkssmør lager vi som regel på slump. Trenger du oppskrift finner du en fin her. Fortvil ikke hvis du mangler mikrobølgeovn, det går nemlig helt fint å forsteke de i ovnen også, som beskrevet i oppskriften! Jeg skal hive meg rundt senere og bake opp noen runder og fryse ned, så har vi rykende ferske naan til neste anledning. Betyr ikke forresten “naan” brød på Indisk? Er det litt smør på flesk å kalle det naan-brød? Brød-brød liksom. Jaja, nok om det. Her er oppskriften!
- 50 g revet ost
- 1 egg
- 1 ss seterrømme (ca 20 g)
- 30 g mandelmel (vanlig)
- 20 g fettredusert sesammel
- 1 ts Fiberhusk
- 1 ts bakepulver
- 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik)
- litt salt
- 1 - 2 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
- 1 ss hvitløkssmør (skal ikke i deigen)
- 1 dryss koriander (skal ikke i deigen)
- Forvarm ovnen til 220°C grillprogram (eller 180°C over og undervarme om du ikke bruker mikro til å lage brødene.)
- Knus sammen ost, eplecidereddik, rømme og egg i en foodprosessor eller lignende.
- Ha i sesammel, mandelmel, bakepulver, fiberhusk og søtning og bland godt. Husk å skrape bollen så alt blir jevnt blandet.
- Del deigen i to eller tre og ha den ene delen over på et bakepapir som du klipper til for å passe glassplata i mikrobølgeovnen.
- Ha litt olje på hendene og klem/form brødet.
- Sett i mikrobølgeovnen på full galopp i 90 sekunder. (Hvis du ikke benytter deg av mikrobølgeovn steker du dem på midterste rille i ca 10 minutter - skru deretter opp temperaturen til 220°C grillfunksjon). Gjenta prosessen med resten av deigen.
- Smelt hvitløkssmør i mikrobølgeovnen i ca 30 sekunder og pensle på brødene. Dryss over litt koriander eller andre urter om ønskelig.
- Ha over på bakepapirkledd stekebrett og stek i 2-5 minutter nest øverst i ovnen. (Følg godt med, de kan fort brenne seg!)
Pingback: Lavkarbo gyros i pita - Fett & Forstand - Make Keto Great Again
Pingback: Spicy gryte med myke kjøttboller! - Fett & Forstand