Lavkarbo Naan i en fei!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 - 3 stk
Ingredienser:
  • 50 g revet ost
  • 1 egg
  • 1 ss seterrømme (ca 20 g)
  • 30 g mandelmel (vanlig)
  • 20 g fettredusert sesammel
  • 1 ts Fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik)
  • litt salt
  • 1 - 2 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 1 ss hvitløkssmør (skal ikke i deigen)
  • 1 dryss koriander (skal ikke i deigen)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 220°C grillprogram (eller 180°C over og undervarme om du ikke bruker mikro til å lage brødene.)
  2. Knus sammen ost, eplecidereddik, rømme og egg i en foodprosessor eller lignende.
  3. Ha i sesammel, mandelmel, bakepulver, fiberhusk og søtning og bland godt. Husk å skrape bollen så alt blir jevnt blandet.
  4. Del deigen i to eller tre og ha den ene delen over på et bakepapir som du klipper til for å passe glassplata i mikrobølgeovnen.
  5. Ha litt olje på hendene og klem/form brødet.
  6. Sett i mikrobølgeovnen på full galopp i 90 sekunder. (Hvis du ikke benytter deg av mikrobølgeovn steker du dem på midterste rille i ca 10 minutter - skru deretter opp temperaturen til 220°C grillfunksjon). Gjenta prosessen med resten av deigen.
  7. Smelt hvitløkssmør i mikrobølgeovnen i ca 30 sekunder og pensle på brødene. Dryss over litt koriander eller andre urter om ønskelig.
  8. Ha over på bakepapirkledd stekebrett og stek i 2-5 minutter nest øverst i ovnen. (Følg godt med, de kan fort brenne seg!)
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 303 - Fett: 22,5 - Karbohydrater: 3,4 - Protein: 19,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-naan-i-en-fei/