Vi har alltid vært veldig fan av Wasa’s Husman-knekkebrød. Vi har jo laget endel lavkarbo-knekkebrød siden vi la om kostholdet, og alle er jo i og for seg gode, men ingen minnet om vår favoritt – nemlig Husman! Ideen kom etter et mislykket forsøk på å lage noe annet (vi jobber enda med saken) og med små justeringer greide vi å få til disse fantastiske knekkebrødene som minner veldig om Husman! Oppskriften krever lyst/gylden linfrømel. Vi har bestilt vår på iHerb, men jeg troooor det skal være mulig å få tak i i Norge. Lyse linfrø har en mye mildere og rundere smak enn brune, og her hjemme bruker vi det mye. Det er forøvrig ikke umulig at oppskriften vil fungere med selvkverna mel av brune linfrø men da vil jeg anta at du kan forvente deg en litt kraftigere smak. Hvis du forsøker hører vi gjerne tilbakemelding! PS: Våre lyse knekkebrød uten store frø- og nøttebiter er også veldig gode!
- 150 g mandler med skall
- 100 lyst linfrømel (se vedlagt link i hovedinnlegg)
- 2,5 dl vann
- 1 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1 ts Tagatesse
- 2 ss vann
- 1 ts Fiberhusk
- 25 g smør eller nøytral kokosolje
- ½ ss eplecidereddik
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
- Knus mandler til mandelmel i en foodprosessor eller lignende.
- Bland alle tørre ingredienser (unntatt Tagatesse) i en bolle.
- Ha Tagatesse og 2 ss vann i en kjele.
- Varm opp til vannet fordamper og Tagatesse får en gylden farge.
- Ha i 2,5 dl vann og gi et oppkok.
- Ha i eplecidereddik og smør/olje til det smelter.
- Ha det kokende vannet i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Trykk deigen ut på et bakepapirkledd stekebrett. Hvis du trykker deigen ut over hele brettet vil knekkebrødene bli tynnere og steketiden muligens noe kortere. For "Husmann" tykkelse dekk ca ¾ deler av brettet (se illustrasjon i hovedinnlegg) NBNB: Vårt stekebrett er 46x38cm - det kan være relevant hvor stort stekebrettet ditt er i forhold til tykkelse og dermed steketid på knekkebrødene
- Bruk baksiden av for eksempel en spisepinne for å lage de klassiske hullene og bruk et pizzahjul eller kniv for å rute de opp.
- Stek på nest nederste rille i 40 minutter på 150°C varmluft. Skru ned varmen til 100°C varmluft og stek i ytterligere 20 - 30 minutter.
- Avkjøles godt på rist og oppbevares i boks i romtemperatur.
Pingback: F&Fs iHerb Anbefalinger! - Fett & Forstand
Rapunzel linfrømel er lyse linfrø. Jeg bestiller dem fra med24.no 😊
Hei 🙂 Dette så spennende ut.:) Har prøvd å se etter linfrømel på sunkost, men det ser ikke ut som de selger det, Ser du har kjøpt på Iherb, men har du ikke fått tak i det på noen helsekostforretninger noe sted? Tenkte det kanskje går fortere å få tak i det 🙂 En annen ting er at det er veldig rart hvis man kun får kjøpt dette utenlands, blir litt skeptisk jeg da :O Tusen takk for en kjempeflott blogg, med mye informasjon og gode oppskrifter 🙂
Tusen takk for hyggelige ord ♡ jeg har lest litt om lyse linfrø, og slik jeg forstår det så dyrkes det hovedsakelig i USA. Jeg vet ikke hvorfor lyse linfrø ikke er en “greie” i Norge, men jeg har oppdaget flere produkter typisk brukt i utlandet som ikke finne i Norge. Et annet eksempel er havrefiber (oat fiber). Må forøvrig ikke forveksles med havrekli. Spennende å prøve nye ting 😉 jeg vet lyst linfrømel selges online, lurer på om det er fra Kinsarvik? Melet er iallefall av merket Rapunzel 🙂
Hei. Vet du sånn ca hvor mange karbo det er pr knekkebrød?
Ca 1 🙂
…..akkurat satt en plate i ovnen,slipper en ut damp på disse under stekeprosessen som på andre lavkarboknekkebkrød?
Hei Hilde 🙂 Ja det kan være lurt, gjorde det selv med en tilfeldighet faktisk da jeg skulle ta bilde 🙂