Lavkarbo "Husmann"-knekkebrød!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 15 knekkebrød
Ingredienser:
  • 150 g mandler med skall
  • 100 lyst linfrømel (se vedlagt link i hovedinnlegg)
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 ts Tagatesse
  • 2 ss vann
  • 1 ts Fiberhusk
  • 25 g smør eller nøytral kokosolje
  • ½ ss eplecidereddik
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Knus mandler til mandelmel i en foodprosessor eller lignende.
  3. Bland alle tørre ingredienser (unntatt Tagatesse) i en bolle.
  4. Ha Tagatesse og 2 ss vann i en kjele.
  5. Varm opp til vannet fordamper og Tagatesse får en gylden farge.
  6. Ha i 2,5 dl vann og gi et oppkok.
  7. Ha i eplecidereddik og smør/olje til det smelter.
  8. Ha det kokende vannet i de tørre ingrediensene og bland godt.
  9. Trykk deigen ut på et bakepapirkledd stekebrett. Hvis du trykker deigen ut over hele brettet vil knekkebrødene bli tynnere og steketiden muligens noe kortere. For "Husmann" tykkelse dekk ca ¾ deler av brettet (se illustrasjon i hovedinnlegg) NBNB: Vårt stekebrett er 46x38cm - det kan være relevant hvor stort stekebrettet ditt er i forhold til tykkelse og dermed steketid på knekkebrødene
  10. Bruk baksiden av for eksempel en spisepinne for å lage de klassiske hullene og bruk et pizzahjul eller kniv for å rute de opp.
  11. Stek på nest nederste rille i 40 minutter på 150°C varmluft. Skru ned varmen til 100°C varmluft og stek i ytterligere 20 - 30 minutter.
  12. Avkjøles godt på rist og oppbevares i boks i romtemperatur.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 245 Fett: 19,3 Karbohydrater: 2,6 Protein: 11,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-knekkebrod-husman/