Lavkarbo Irsk Sodabrød

Siden det er St. Patrics day i dag så måtte vi jo lage noe ultrairsk! Vi ramla over en oppskrift på lavkarbo Irsk sodabrød. Oppskriften kommer fra den livlige Ginger bak “Gingers KetoInTheUK”
My My My – FOLKENS!For et brød!

Lavkarbo Irsk Sodabrød
 
Skrevet av:
Ingredienser:

Lavkarbo Irsk Sodabrød
  • 3 egg.
  • 45 g knuste chiafrø.
  • 30 g romtemperert smør.
  • 15 ml eplecidereddik.
  • 125 g mandelmel (ikke fettredusert).
  • 1 ts bakepulver.
  • 1 ts salt.
  • 2 ss Sukrin Gold.
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm en jernpanne i ovn på 180°C i minst 10 minutter.
  2. Bland egg, chiafrø, smør og eddik sammen med en håndvisp eller kjøkkenmaskin.
  3. Bland godt og la hvile i 10 minutter.
  4. Vend eggblandingen i de resterende ingrediensene og bland godt.
  5. Smelt litt smør i den nå varme jernpanna og ha i deigen.
  6. Skjær et kryss i deigen og stek på 180°C i 30-35 minutter.

 

Lag gjerne dobbel oppskrift! Steketiden blir noe lengre.

 

 

 

2 Comments

  1. Rolf Vallestad Sunde

    Hva er greia med jernpanna? Går det ikke med vanlig stekebrett og bakepapir?

  2. Rolf Vallestad Sunde

    Det så flott ut! Men hva er poenget med jernpanna? Hvorfor ikke bakepapir og stekeplate?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.