Lavkarbo Aniskringler – endelig! Aniskringler for meg er skikkelig nostalgi. Vi brukte å spise de som kos når vi var små, jo mer anisfrø, jo bedre spør du meg. Lavkarbo aniskringler smaker nydelig uten noe, eller delt i to med et godt lag smør. Lyst å gå “nuts”? Prøv de med smør og ost på, kjempegodt! Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på søtbakst.
- 55 g Fettredusert sesammel
- 10 g pofiber
- 75 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 60 g Sukrinmelis
- 4 store egg
- 200 g cottage cheese
- 125 g fersk mozzarella i lake (avrent)
- 1 ss eplecidereddik
- 40 g Fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 20 - 30 g anisfrø
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en blender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
- Skjær mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Del deigen i 8 like store deler.
- Form kringlene med godt med olje på hendene.
- Stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist
Hei
Det jeg lurer på er om dere har oppskrifter for lavkarbo eller for ketogent?
Jeg lever på keto kosthold og regner på nivå av karbo på oppskriftene deres. Da virker de mest som lavkarbo. Mvh L T
Ketogent og lavkarbo. Man må se på ratioen fett/protein/kh 🙂