Keto Brioche med vaniljekrem og glasur er vårt nyeste søtbakst-tilskudd! De søndagene jeg er hjemme bruker vi som regel å ha en eller annen form for noe godt til kaffen. Vi koser oss med god mat hver dag, men i helgene skal man kose seg litt ekstra syns vi. Brioche er selvsagt ikke bare er dedikert til søndager, men skal du ha kaffebesøk ,selskap eller en annen form for tilstelning så passer denne veldig godt. Den var så god at jeg var så frekk nok til å hive den i bagen min når jeg reiste på jobb så jeg kunne ha til kaffepausene ombord. Jeg lovde selvfølgelig Ena-Maria å lage den til henne når jeg kom hjem. Altså konklusjonen blir for meg at denne brioche’en må være noe av det beste jeg har smakt på lenge. Sett på kaffen, hiv kaka i ovnen og kos dere.
- 3 eggeplommer
- 1,5 dl fløte
- 1 strøken ts johannesbrødkjernemel
- 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt. Alternativt ½ - 1 ts vaniljeessens.
- 30 g sukrinmelis
Glasur
- 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
- 2 ss smeltet smør
- 2 ss fløte
- 1 dl (50g) sukrinmelis
- Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
Brioche
- 4 egg
- 200 g cottage cheese
- 90 g (6 ss )mandelmel
- 65 g (4 ss ) fettredusert mandelmel
- 3 g ( 2 ts ) bakepulver
- 1 ts kardemomme
- ½ ss eplecidereddik
- 30 g Sukrin+
- 30 (2 ss )Fiberhusk
- ½ ts natron
- 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
- Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bolle som tåler mikrobølgeovn.
- Sett bollen i mikrobølgeovnen på full effekt med 30 sekunders intervaller - altså; Etter 30 sekunder tar du bollen ut og pisker. Dette gjentas 4 - 5 ganger (avhengig av effekten på mikroen) helt til du får en deilig vaniljekrem. Husk at vaniljekremen tykner noe mer når den avkjøles.
Glasur
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet. Spe på med mer fløte om du ønsker en mer rennende konsistens.
Brioche
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
- Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort. (alternativt kan du knuse osten med cottage cheese og egg).
- Kjevle deigen ut på en smurt bakepapir.
- Fordel vaniljekremen på deigen.
- Rull sammen og skjær passe store stykker. Fordel de i en kakeform med bakepapir i bunnen.
- Stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Ha over glasur.
Hei,
Ser at mikrobølgeovn brukes en del i denne oppskriften. Både til vaniljekremen og Briochen. Har dere erfaring på en fremgangsmåte som fungerer bra for oss som ikke har mikro?
Varme opp på plate på middels varme til det tykner, under stadig omrøring 🙂
Hei!
Hvor mye karbohydrater (sånn cirka) er det i denne oppskriften?
Ps. De så nydelige ut!
Hei. laget denne i dag, men den falt sammen da jeg tok den ut av stekeovnen. Hadde stekt den 15 minutter lenger enn anbefalt i oppskriften. Jeg veiet og målte nøyaktig. Hvilken størrelse på form bruker dere?
Så kjedelig at den falt sammen 🙁 Vi brukte en 24 cm springform
Ser helt fantastisk ut🥰 Har dere tips til å gjøre denne mandelfri?
tusen takk 🙂 bruke sesammel 🙂