Passer til en kakeform på 24 cm. 26 kan nok også brukes med da blir det noe flatere resultat.
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
Vaniljekrem
3 eggeplommer
1,5 dl fløte
1 strøken ts johannesbrødkjernemel
1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt. Alternativt ½ - 1 ts vaniljeessens.
30 g sukrinmelis
Glasur
60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
2 ss smeltet smør
2 ss fløte
1 dl (50g) sukrinmelis
Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
Brioche
4 egg
200 g cottage cheese
90 g (6 ss )mandelmel
65 g (4 ss ) fettredusert mandelmel
3 g ( 2 ts ) bakepulver
1 ts kardemomme
½ ss eplecidereddik
30 g Sukrin+
30 (2 ss )Fiberhusk
½ ts natron
1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
Fremgangsmåte:
Vaniljekrem
Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bolle som tåler mikrobølgeovn.
Sett bollen i mikrobølgeovnen på full effekt med 30 sekunders intervaller - altså; Etter 30 sekunder tar du bollen ut og pisker. Dette gjentas 4 - 5 ganger (avhengig av effekten på mikroen) helt til du får en deilig vaniljekrem. Husk at vaniljekremen tykner noe mer når den avkjøles.
Glasur
Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet. Spe på med mer fløte om du ønsker en mer rennende konsistens.
Brioche
Forvarm ovnen til 180°C.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort. (alternativt kan du knuse osten med cottage cheese og egg).
Kjevle deigen ut på en smurt bakepapir.
Fordel vaniljekremen på deigen.
Rull sammen og skjær passe store stykker. Fordel de i en kakeform med bakepapir i bunnen.