Keto Brioche med vaniljekrem og glasur!
 
 
Passer til en kakeform på 24 cm. 26 kan nok også brukes med da blir det noe flatere resultat.
Skrevet av:
Ingredienser:
Vaniljekrem
  • 3 eggeplommer
  • 1,5 dl fløte
  • 1 strøken ts johannesbrødkjernemel
  • 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt. Alternativt ½ - 1 ts vaniljeessens.
  • 30 g sukrinmelis

Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 1 dl (50g) sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens

Brioche
  • 4 egg
  • 200 g cottage cheese
  • 90 g (6 ss )mandelmel
  • 65 g (4 ss ) fettredusert mandelmel
  • 3 g ( 2 ts ) bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • ½ ss eplecidereddik
  • 30 g Sukrin+
  • 30 (2 ss )Fiberhusk
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
Fremgangsmåte:
Vaniljekrem
  1. Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bolle som tåler mikrobølgeovn.
  2. Sett bollen i mikrobølgeovnen på full effekt med 30 sekunders intervaller - altså; Etter 30 sekunder tar du bollen ut og pisker. Dette gjentas 4 - 5 ganger (avhengig av effekten på mikroen) helt til du får en deilig vaniljekrem. Husk at vaniljekremen tykner noe mer når den avkjøles.

Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet. Spe på med mer fløte om du ønsker en mer rennende konsistens.

Brioche
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort. (alternativt kan du knuse osten med cottage cheese og egg).
  7. Kjevle deigen ut på en smurt bakepapir.
  8. Fordel vaniljekremen på deigen.
  9. Rull sammen og skjær passe store stykker. Fordel de i en kakeform med bakepapir i bunnen.
  10. Stek midt i ovnen i 30 minutter.
  11. Avkjøl på rist.
  12. Ha over glasur.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 245 - Fett: 19,3 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 13,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/keto-brioche-med-vaniljekrem-og-glasur/