Enchiladasaus – nydelig, spicy, smakfull og fyrrig enchiladasaus uten dårlig samvittighet! Den er i motsetning til de aller fleste oppskriftene man finner, helt uten mel eller annen turbostivelse! Nå var det heller vanskelig å finne noen Norske oppskrifter på enchiladasaus, og noe opplegg på boks fra Old El Paso. – selvsagt proppfull av sukker. Dermed måtte jeg ty til det store utlandet for inspirasjon! Sausen er basert på denne amerikanske oppskriften, men med noen essensielle og smaksmessige justeringer. Jeg fant noe som het “Sweet Chilli powder” på Flying Tiger, men til tross for hva navnet måtte tilsi så inneholdt denne ikke et eneste gram sukker. Det er rett og slett en blanding av chili og paprikapulver. Derfor har jeg skrevet en tilsvarende blanding i denne oppskriften. Den ble likevel ganskeså fyrrig, så om du er sensitiv for sterk mat kan du gjerne bytte ut mer av chilipulveret med paprikapulver.
Du finner flere Meksikanske og søramerikanske oppskrifter her. Håper den faller i smak!
- 50 g tomatpurè
- 2 ss sukkerfri ketchup (kan byttes ut med litt mer tomatpurè og søtning)
- 250 g redusert kylling- eller grønnsakksraft (Jacobs)
- 2 dl vann
- 3 ss olivenolje
- ½ ss chilipulver
- ½ ss paprikapulver
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts oregano
- en klype kanel
- 1 ts spisskummin
- ½ - 1 ts salt
- ¼ ts xanthangum
- Varm opp olivenolje i en kjele.
- Ha i krydderblandingen og la frese i ca ett minutt.
- Bland sammen vann, redusert kyllingkraft, tomatpurè og ketchup og spe i krydderblandingen.
- Gi et rask oppkok og pisk inn xanthangum.
- La småputre i ca 10 minutter.
- Oppbevares i lufttett beholder i kjøleskapet.
Pingback: Enchiladas med Refried Beans - keto style! - Fett & Forstand