Bokanmeldelse – Keto for nybegynnere

Keto for nybegynnere

Av Martina Slajerova oversatt av Ida Andenæs for Forlaget Lille Måne«Et banebrytende kosthold for vektreduksjon, velvære og god helse! Lær hemmeligheten bak ketogent kosthold, med over 100 spennende oppskrifter. Ren, hel og natrulig mat for deg og alle du er glad i»

Det var med stor glede jeg mottok denne boka i postkassa for noen dager siden. Gleden ble ikke mindre når jeg begynte å bla i den folkens!

Forfatteren bak boka Martina Slajerova har i likhet med meg den autoimmune sykdommen «Hashimotos tyreoiditt» som var årsaken til at hun la om til ketogent kosthold i 2011. I den første delen av boka forteller hun kort om sin historie, og tar for seg ulike temaer i forhold til et ketogent kosthold. Martina og partneren er hjernene bak appen og bloggen KetoDiet.

 

Boka er lettlest, lettforståelig og informativ. Boka er delt i 2 deler. Første del består av det prinsipielle og grunnleggende bak et velbalansert ketogent kosthold, tips og råd, «dos and donts», hva kan man spise, hva bør man styre unna, elektrolytter, kosttilskudd, vektplatå, og mye mer.

Det er over ett år siden jeg selv la om kostholdet etter jeg fikk påvist insulinresistens.
Jeg har lest en del bøker, artikler og noe forskning, og ikke minst egenerfaring. Dermed vil jeg tørre påstå at jeg har grei innsikt i hva et ketogent kosthold innebærer. Jeg fikk meg likevel noen skikkelige «aha opplevelser» etter å ha lest denne boka. I tillegg bet jeg meg merke i at temaer jeg selv har hatt problemer med å fatte, til tross for iherdig undersøking og hodekløing, her blir forklart med et språk som er veldig lett å forstå. Den tar for seg alt (og mere til) jeg som nybegynner for ett år siden lurte på, samt informasjon jeg ikke visste jeg trengte, men burde hatt.

Den andre (og største) delen av boka er oppskrifter. Alt fra raske og lettlagde retter, til litt mer avanserte og ikke avanserte middagsretter, til helsefremmende drikker og desserter. Alle oppskriftene er oppgitt med næringsinnhold per porsjon, noe som gjør det veldig enkelt for alle som registrerer makronæringsinntaket sitt. Oppskriftene er også merket med symboler som indikerer om oppskriften inneholder eventuelle allergener og om oppskriftene er vegetarisk, fastevennlig, elektrolyttrik, eller, min favoritt; induksjonsvennlig.
De induksjonsvennlige oppskriftene legger opp til at det for deg som nybegynner skal være enkelt å legge om kostholdet og raskt oppnå ketose. Disse oppskriftene har få og «vanlige» ingredienser, og ser både innbydende og spennende ut til tross.

De aller fleste oppskriftene inneholder typiske baseingredienser man finner i lavkarbohjem i Norge. Kokosmel, mandelmel, diverse krydder, frø, nøtter, oljer, grønnsaker osv. Jeg har lest kokebøker med utenlandsk opphav før, og mange av oppskriftene i disse bøkene har ofte ingredienser vi typisk ikke bruker i Norge. Det gjelder heldigvis ikke denne boka!

Jeg vil mer enn varmt anbefale denne boka, spesielt til deg som nybegynner, men også til «viderekommende». Den får herved plass øverst på hylla av lavkarbobøker vi har i hjemmet.

Faktisk så vil jeg anbefale denne boka så varmt at jeg etter kontakt med Forlaget Lille Måne har landa en kjempedeal for leserene våre! Hvis du bruker rabattkoden «VIP» får du hele 25% rabatt på denne boken, både på papirutgaven og e-boken! Men ikke nok med det, du får boken «Gi-Null!» til en verdi av 139,- med på kjøpet! Tilbudet gjelder ut November 2018 så løp og kjøp!
Boka Keto for Nybegynnere finner du her.
Sjekk gjerne ut Lille Månes fantastiske utvalg på keto- og lavkarbobøker!


Tekst og illustrasjoner i boka tilhører Martina Slajerova.
Oversatt til Norsk og publisert av Forlaget Lille Måne etter tillatelse.

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.