REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Ostekake i glass med julesmak! (Keto, Glutenfri) – Imponer gjestene dine med disse lettlagde og syndig gode glutenfri og lavkarbo porsjonsostekaker med pepperkake-crunch, ostekrem og multe-coulis!
Multe-coulis!
Multer er en luksusvare, og ikke akkurat det billigste man kan kjøpe i frysedisken, men du trenger heller ikke bekymre deg over svinn! Etter bær-sausen var silt av brukte vi nemlig restene i multekrem! Multekremen ble faktisk ekstra god da den ikke ble for vassen! Vinn-vinn! Du kan selvsagt fint bruke rørte multer om du heller ønsker det. Liker du ikke multer i det hele tatt kan du velge andre typer bær, bare fantasien setter grenser!
Ingrediensene
Det er essensielt å bruke en søtning som har karamelliserende egenskaper i denne desserten. Det er nemlig søtningsstoffet som har æren av den fantastiske krønsjen i bunnen! Oppskrift på hjemmelaget pepperkakekrydder finner du her. Smak deg gjerne frem med mengden. Selv ELSKER vi mye smak, så vi kjørte på med 2 teskjeer. Enda syns jeg den kunne hatt mer! Sjekk gjerne vår bytteguide for tips til bytting av ingredienser.
Dessert på 1-2-3!
Ostekake i glass med julesmak er den perfekte keto-vennlige juledesserten og i tillegg laget på et øyeblikk! Vi har laget andre typer ostekake i glass før, og de har reddet oss når vi har fått uventet middagsbesøk! NB: Denne desserten egner seg ikke godt til lagring da bunnen vil trekke til seg fukt fra ostekremen og miste sprøheten. Hvis du ønsker å lage de i forveien kan du gjerne lage komponentene for seg, og sette de sammen før servering.
O Jul med din glede!
Husk at vi har mange oppskrifter på julemat! Mye under kategorien «Jul» – eller bruk søkefeltet!
- 250 g tinte multer
- 1 ss ferskpresset sitronsaft
- 1 - 1,5 ss Sukkr BakeSukkr
- 2 ss vann
Pepperkake-crunch
- 30 g Pofiber
- 35 g Sukkr BakeSukkr
- 100 g smør
- 1 - 2 ts hjemmelaget pepperkakekrydder
Ostekrem
- 3 dl fløte
- 125 g kremost
- 50 g Sukkr melis
- ½ ts vaniljepulver eller 6 dråper vaniljeessens (Kan sløyfes)
- Varm vann og BakeSukkr til kokepunktet - gjerne i mikrobølgeovn.
- Ha sukkervann, sitronsaft og multer i en blender eller lignende og puls til bærene er knust. Ikke puls for mye for da risikerer du å knuse frøene som resulterer i bitter smak.
- Sil saften og sett den kjølig. Det som blir igjen av bærene kan du fint bruke i multekrem, så ikke kast!
Pepperkake-crunch
- Smelt smør i en stekepanne og tilsett resten av ingrediensene.
- Stek på middels høy varme (vi brukte 6 av 9 på vår koketopp) til blandingen blir gylden og klumper seg lett. Dette tar ca 5 - 7 minutter. Rør hele tiden og pass på så det ikke svir seg. I denne bunnen er det BakeSukkr som sørger for sprøhet på grunn av sin karamelliserende effekt. Se hovedinnlegg for byttetips.
- Fordel bunnen i 4 porsjonsskåler og sett kjølig mens du forbereder ostekremen.
Ostekrem
- Pisk sammen kremost, søtning og vaniljeessens.
- Ha i fløte og pisk til kremen får en fast konsistens.
- Fordel kremen i porsjonsglassene og topp med multe-coulis
- Serveres straks! (se hovedinnlegg)
Pingback: Jordbær med ostekrem og sjokolade! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand