½ ts vaniljepulver eller 6 dråper vaniljeessens (Kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Multe-coulis
Varm vann og BakeSukkr til kokepunktet - gjerne i mikrobølgeovn.
Ha sukkervann, sitronsaft og multer i en blender eller lignende og puls til bærene er knust. Ikke puls for mye for da risikerer du å knuse frøene som resulterer i bitter smak.
Sil saften og sett den kjølig. Det som blir igjen av bærene kan du fint bruke i multekrem, så ikke kast!
Pepperkake-crunch
Smelt smør i en stekepanne og tilsett resten av ingrediensene.
Stek på middels høy varme (vi brukte 6 av 9 på vår koketopp) til blandingen blir gylden og klumper seg lett. Dette tar ca 5 - 7 minutter. Rør hele tiden og pass på så det ikke svir seg. I denne bunnen er det BakeSukkr som sørger for sprøhet på grunn av sin karamelliserende effekt. Se hovedinnlegg for byttetips.
Fordel bunnen i 4 porsjonsskåler og sett kjølig mens du forbereder ostekremen.
Ostekrem
Pisk sammen kremost, søtning og vaniljeessens.
Ha i fløte og pisk til kremen får en fast konsistens.
Fordel kremen i porsjonsglassene og topp med multe-coulis
Serveres straks! (se hovedinnlegg)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/ostekake-i-glass-med-julesmak-keto-glutenfri/