Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Danish Butter Cookies! (Danske Smørkjeks – Keto) – Nydelige! Husker dere den blåe boksen med julekaker i forskjellige former? Noen formet som kringler, noen med perlesukker. Oh Heaven sier jeg bare! Royal Dansk – Danish Butter Cookies! Nå har vi fått gjenskapt disse i keto-versjon! De er søte, smaker nydelig av smør og vanilje, og et hint av sitron! Kjempegode til kaffekosen og holder seg lenge i kakeboksen!
Det vanskeligste med Danske smørkjeks er å slutte å spise de! De er relativt enkel å lage, og du kan forme de akkurat som du vil. Bare pass på steketiden da den avhenger veldig på størrelsen og tykkelsen på kjeksene.
Vi har laget våre Danish Butter Cookies med en blanding av Finesse bakesukker og Sukrinmelis fra Funksjonell Mat. Hvorfor en blanding lurer du kanskje på? Finesse Bakesukker bidrar til sprøhet mens Sukrinmelis bidrar til fylde i deigen. Du kan selvsagt bruke enten eller, men kombinasjonen anbefales. «Perlesukkeret» vi har pyntet med er egentlig isomalt. Du finner det på Søstrene Grene, og på nett!
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 120 g mandelmel (vanlig)
- 20 g kokosmel (alternativt fettredusert mandelmel)
- 20 gmonster tagasøtt, Finesse Bakesukker (finknuses i blender)
- 30 g Sukrinmelis
- 100 g romtemperert smør
- ¼ ts xanthangum0,5 ts vaniljeekstrakt eller 3-4 dråper vaniljeessens
- 2 dråper sitronessens
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Finknus Finesse i blender eller lignende.
- Pisk Finesse og Sukrinmelis smør godt sammen.
- Ha i resterende ingredienser.
- Ha deigen i en sprøytepose med ønsket tupp. Vi brukte Wilton 1M.
- Form kakene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett kjølig i ca 30 minutter.
- Stek på nest nederste rille i 10 - 14 minutter, til kjeksene såvidt begynner å bli gylden.
- Kakene er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen, så la de avkjøle helt på stekebrettet før du flytter de over på rist.
- La avkjøle godt før servering. Jo lengre de står, jo mer porøs blir de.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.