Fikk så sykt lyst på Snickers her en dag og søstra mi gnålte om rullekake.
Dermed ble ideen om Snickersrullekake født 🙂 Det beste med denne kaken er at den ikke inneholder masse rådyre ingredienser, som sukkerfri sjokolade og sauser eller lignende. Her er alt laget fra bunnen, bokstavelig talt 🙂
EDIT: Siden vi posta denne oppskrifen har vi laget kaken minst 10 ganger! Vi har dermed satt inn litt flere bilder av kakene vi har laget i ettertid av den første.
Kaken bør lages kronologisk etter oppskriften!
Karamellsaus
- 70 g tagatesse
- 30 g smør
- 0,5 dl fløte
- 2 ss vann
Sjokoladekrem
- 2 dl kremfløte.
- 60 g kakao.
- 4 ss Sukrinmelis eller 2 ss Tagatesse.
- 70 g romtemperert smør (skal i helt til slutt - følg anvisning lenger ned).
Ostekrem
- 2 dl fløte.
- 100 g kremost.
- 4 ss Sukrinmelis eller 2 ss Tagatesse.
Rullekake
- 3 egg.
- 4 ss Sukrinmelis.
- 50 g mandelmel (ikke fettredusert).
- 1 ss kakao.
- 1 ts bakepulver.
- 100 g grovhakkede peanøtter (til fyllet)
Karamellsaus
- Ha tagatesse og vann i en kjele.
- Varm opp mens du rører.
- Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
- Sjekk farge innimellom.
- Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
- Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
- Sett til avkjøling i kjøleskapet.
- Når karamellsausen er avkjølt har du den over i en sprøytepose.
Sjokoladekrem
- La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
- Sikt inn kakao og søtning mens du rører
- Rør godt - konsistensen skal være glatt. (Smøret skal i senere)
- Sett til avkjøling.
Ostekrem
- Pisk fløten sammen med søtning til like før den blir stiv som krem.
- Ha i kremost og pisk til kremkonsistens.
- Ha over i sprøytepose og sett i kjøleskapet.
Rullekake
- Forvarm ovnen til 210°C.
- Ha den nå avkjølte sjokoladekremen i en bakebolle sammen med romtemperert smør og pisk til den blir luftig og lys. Ha over i en sprøytepose og sett i kjøleskapet.
- Nå skal du lage bunnen; Pisk egg og Sukrinmelis til eggedosis.
- Visp forsiktig inn resterende ingredienser og fordel på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stekes midt i ovnen i 5 minutter. Ta ut av ovnene og vipp den opp ned over på et rent bakeark. Ta forsiktig av papiret som var i bunnen.
- Her gjelder det å jobbe i et jevnt tempo før bunnen tørker for mye (snakker om dyrekjøpt erfaring)
- Fordel ostekremen på bunnen.
- Fordel sjokoladekremen. La gjerne litt være igjen til pynt.
- Ha over karamellsausen. La gjerne litt være igjen til pynt.
- Strø på peanøtter.
- Kaka er nå klar til å rulles sammen.
- Rullekakerulling er som sagt ikke min sterke siden, men prøv å rull den så stramt du greier uten av du forskyver fyllet (hvis det gir mening). Bruk bakepapiret som hjelp til å rulle.
- Pynt med resten av sjokoladekremen og eventuelt karamellsaus og sett kjølig.
Pingback: Sjokoladetrøfler (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Denne er Sååå god! Har laget den mange ganger, og fryser ned stykkevis til kos når vi blir fysen!
Har du noen gang regnet ut næringsinnholdet i hele kaka?
Må bære strikt med meg selv nå og bruker lifesum for å kontrollere inntaket så skulle fått den registrert der.
Hei! Har lyst å prøve lage denne til 17. Mai. Kan den tilberedes i dag eller blir det for lang tid i forveien? Er nybegynner, så har lite erfaring med bruk av sukker- og mel erstatninger..
Beklager sent svar. Den kan fint lages dagen i forveien 🙂
Hei 🙂 Jeg skal lage denne kaken. Det står at det skal være følte i karamellsausen og kremfløte i sjokoladekremen. Er det samme følte i begge?
Ja det stemmer 🙂
Funker det å bruke sukrin gold eller annet i stedenfor Tagatesse? Gleder meg til å prøve denne 👌😁
For karamellen i denne oppskriften må du nok bruke Tagatesse desverre ♡ men det skal finnes andre oppskrifter på sukkerfri karamellsaus men min erfaring er at de ikke blir helt set samme 🙂
Pingback: Rullepizza – Fett og forstand