Igår hadde jeg 1 års jubileum! 1 år siden jeg la om kostholdet til lavkarbo, etter å ha fått påvist insulinresistens. Da tenker jeg det er lov å skryte litt av seg selv. Jeg har iløpet av dette året ikke hatt en eneste sprekk! Jeg er ikke like sta og viljesterk på alt her i verden. Men når jeg begynte å spise lavkarbo bestemte jeg meg for å aldri gå tilbake. Dette skulle jeg gjøre 110%! Det er selvsagt også lov å unne seg noe skikkelig godt når man feirer, og dermed ble denne oppskriften født. Håper de faller i smak!
- 4 romtempererte egg
- 50 g romtemperert smør
- 1 dl fløte
- 100 g Creme Fraiche eller cottage cheese
- 15 dråper vaniljeessens
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 6-10 ss kakaopulver (vi brukte 10 og de ble møøørke som jeg ville ha de)
- 2 toppa ts bakepulver
- 4 ss pofiber
- 50 g Sukrinmelis (Kan byttes med annen søtning)
- 50 g Sukrin Gold (kan byttes med annen søtning)
- en klype salt
Skogsbærfyll og frosting
- 250 g frossen skogsbærblanding
- 2 toppa ss Tagatesse
- 250 g kremost
- 50 g romtemperert smør
- 50 g Sukrinmelis
- ¼ ts xanthan gum (kan sløyfes)
- Forvarm ovnen til 180ºC
- Pisk sammen romtemperert smør og søtning.
- Tilsett ett og ett egg NBNBNB: Hvis du bruker cottage cheese istedenfor creme fraiche må du knuse det sammen med ett av eggene i blender for å få det flytende nok.
- Ha i fløte, creme fraiche/cottage cheese og vaniljeessens og bland godt.
- Tilsett de tørre ingrediensene.
- Fordel røren på cupcakeformer.
- Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.
Skogsbærfyll og frosting
- Gi bærene et oppkok sammen med Tagatesse.
- Sil av mesteparten av saften og sett til side.
- Ha bærmassen tilbake i kjelen og kok de noe inn.
- Tilsett xanthan gummi (evt JBKM) og rør til massen tykner. Du kan sløyfe dette med da får du et mye mer flytende fyll.
- Ha det over i en annen beholder for å kjøle det fortere ned.
- Ha saften tilbake i kjela og kok den inn til den reduseres til 0,25 - 0,30 dl.
- Pisk sammen smør, siktet sukrinmelis og kremost i 2 - 3 minutter, eller til du har en luftig og glatt frosting.
- Spe til slutt med bærsafen mens du pisker på laveste hastighet.
Sammensetning
- Stikk ut litt av senteret i cupcaken og ha i 1 ts fyll.
- Sprøyt deretter på godt med frosting.
- Pynt for eksempel med friske bær eller vår egenkomponerte lavkarbo perlesukker/kakestrøssel!
- Cupcakenen oppbevares kjølig.
Veldig god, var mørkere sjokoladesmak en forventa og de sank sammen når jeg tok de ut av ovnen. Men på pluss siden så slapp jeg å skjære ut ei lomme i midten for det var nå naturlig sukk der 😅
Tusen takk, så hyggelig 🙂 haha, ja ikke sant 🙂