6-10 ss kakaopulver (vi brukte 10 og de ble møøørke som jeg ville ha de)
2 toppa ts bakepulver
4 ss pofiber
50 g Sukrinmelis (Kan byttes med annen søtning)
50 g Sukrin Gold (kan byttes med annen søtning)
en klype salt
Skogsbærfyll og frosting
250 g frossen skogsbærblanding
2 toppa ss Tagatesse
250 g kremost
50 g romtemperert smør
50 g Sukrinmelis
¼ ts xanthan gum (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Cupcake
Forvarm ovnen til 180ºC
Pisk sammen romtemperert smør og søtning.
Tilsett ett og ett egg NBNBNB: Hvis du bruker cottage cheese istedenfor creme fraiche må du knuse det sammen med ett av eggene i blender for å få det flytende nok.
Ha i fløte, creme fraiche/cottage cheese og vaniljeessens og bland godt.
Tilsett de tørre ingrediensene.
Fordel røren på cupcakeformer.
Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.
Skogsbærfyll og frosting
Gi bærene et oppkok sammen med Tagatesse.
Sil av mesteparten av saften og sett til side.
Ha bærmassen tilbake i kjelen og kok de noe inn.
Tilsett xanthan gummi (evt JBKM) og rør til massen tykner. Du kan sløyfe dette med da får du et mye mer flytende fyll.
Ha det over i en annen beholder for å kjøle det fortere ned.
Ha saften tilbake i kjela og kok den inn til den reduseres til 0,25 - 0,30 dl.
Pisk sammen smør, siktet sukrinmelis og kremost i 2 - 3 minutter, eller til du har en luftig og glatt frosting.
Spe til slutt med bærsafen mens du pisker på laveste hastighet.
Sammensetning
Stikk ut litt av senteret i cupcaken og ha i 1 ts fyll.
Sprøyt deretter på godt med frosting.
Pynt for eksempel med friske bær eller vår egenkomponerte lavkarbo perlesukker/kakestrøssel!
Cupcakenen oppbevares kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/sjokoladecupcakes-med-skogsbaerfrosting/