Hjemmelaget tyttebærsyltetøy! (Keto, Sukkerfri)

REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hjemmelaget tyttebærsyltetøy! (Keto, Sukkerfri)
– Dette må være en av de enkleste oppskriftene vi noen sinne har delt. Du trenger nemlig ikke bruke fortykningsmidler i tyttebærsyltetøy da tyttebær naturlig inneholder store mengder pektin som er naturens eget fortykningsmiddel. Det eneste du bør ha i bakhodet et at syltetøyet tykner ytterligere når det avkjøles. Pass derfor på at du ikke koker tyttebærsyltetøyet for lenge. Har det en rennende konsistens så ikke fall for fristelsen til å koke det inn.

Hvorfor TagaSØTT eller Bakesukkr?

Både TagaSØTT og Bakesukkr er dobbelt så søtt som sukker, og har meget like egenskaper. Den eneste forskjellen er at TagaSØTT inneholder tagatose og kan dermed karamelliseres dyp-brun. Den egner seg derfor ekstra godt i oppskrifter som krever karamellisering.

Begge søtningsproduktene har ingen bismak som mange andre søtstoffer gjerne har, og er i tillegg drøyere i bruk. Bakesukkr er langt rimeligere enn TagaSØTT, som er litt dyrere på grunn av global mangel på råvaren tagatose. Det er imidlertid ikke produsenten som bestemmer prisen, men leverandørene av råvarene. Naturligvis øker prisen dersom råvaren er vanskelig å oppdrive. Du kan bruke det søtningsstoffet du foretrekker men da i større mengde.

Sjekk gjerne ut vår bytteguide for flere tips!

Hjemmelaget tyttebærsyltetøy (Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Ha bær og søtning i en kjele og varm opp til kokepunktet.
  2. La småputre i ca 6-8 minutter.
  3. Hell over i en passelig beholder og la avkjøle i romtemperatur før du har syltetøyet i kjøleskapet.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 76 - Fett: 0,5 - Karbohydrater: 6,8 - Protein: 4,5

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

5 Comments

  1. Pingback: Kjøttkaker i brunsaus! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand

  3. Pingback: Lipødemlivet – Hokkaido og kålrabistappe!

  4. Pingback: Kålruletter! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  5. Pingback: Sosekjøtt - Kjøtt i mørke (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.