REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Sjokoladekake med sjokoladekrem! (Keto, Glutenfri) – Dette er den desidert beste sjokoladekaka jeg noen sinne har smakt, og det inkluderer høykarbo-kaker!
Jeg lagde den for første gang for noen uker siden og tok med på jobb. Jeg gjør det ofte, spesielt når Kenneth er på havet. Det blir liksom litt voldsomt å lange i seg en hel lavkarbo-kake på egenhånd, og dessuten er det veldig fint med tilbakemeldinger fra folk som normalt sett ikke spiser keto.
Responsen på denne nydelige sjokoladekake med sjokoladekrem var utelukkende positiv. Mange av kollegaene mine kunne ikke tro den var uten hvetemel og sukkerfri, og noen mente den var bedre enn «vanlig» sjokoladekake! Det beste av alt er at den i tillegg er uten nøtter, og glutenfri!
Hvilken kakeform passer denne oppskriften på sjokoladekake med sjokoladekrem?
Jeg har brukt en 20 cm springform og delt kaken i 4 lag. Du kan selvsagt dele den opp akkurat som du ønsker. Det kan hende det blir litt mye sjokoladekrem om du for eksempel kun deler kaken i to deler, men skal du dekke hele kaken med sjokoladekrem og pynte med kakesprøyte kan det hende du må ha såpass mye likevel. Men hey, hva gjør det om det blir sjokoladekrem til overs uansett? Spesielt en såååå god en!
Pssst; er du en ekte kakemons? Her finner du mange nydelige oppskrifter på kake!
- 8 egg
- 125 g kremost naturell
- 125 g smør
- 40 g Pofiber eller Havrefiber
- 60 g kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- ½ ts vaniljepulver
- 60-80 g BakeSukkr
- 1 ts kaffepulver
Sjokoladekrem
- 250 g kremost naturell
- 250 g romtemperert smør
- 120 g Sukkr Melis
- 20-40 g BakeSukkr eller TagaSØTT
- 60 g kakaopulver
- 1 ts kaffepulver
- 1 ts vaniljepulver
Sjokoladeganache
- 50 g Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade
- ½ dl kremfløte
- 25 g smør
- 1 ts BakeSukkr
- Forvarm ovnen til 180C.
- Smelt smør og kremost naturell.
- Pisk blandingen sammen med egg.
- Sikt inn resterende ingredienser og bland godt.
- Fordel kakerøren i en 20 cm rund kakeform.
- Stek kaken på nest nederste rille i 40-45 minutter.
- Avkjøles helt og deles deretter i 4 like deler.
Sjokoladekrem
- Pisk sammen smør, kremost, kakaopulver og søtning til du får en godt blandet og luftig konsistens.
- Det kan være nødvendig å sleike "veggene" på bakebollene med en slikkepott innimellom piskingen så du forsikrer deg om at alt blandes jevnt.
- Fordel godt med sjokoladekrem mellom hvert lag.
- Spar litt til toppen, sider samt eventuell pynt.
Sjokoladeganache
- Finhakk sjokoladen.
- Varm fløten og søtning til kokepunktet og fjern kjelen fra varmen.
- Ha finhakket sjokolade i den varme fløten og bland til du får en blank og jevn sjokoladesaus. Rør inn smør til slutt.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Saftig Sjokoladekake i langpanne! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto) - Fett & Forstand
Nydelig kake, jeg brukte 1 egg som jeg pisket inn i sjokoladekremen og det blei så luftig og god. Smeltet i munnen😀
Så hyggelig å høre, tusen takk:)
Hei. Lurer på om det går an å bytte ut bakesukkr med for eksempel sukrin gold eller annet alternativ? Vil helst unngå isomalt.
Heisann 🙂 Det skal gå fint 🙂
Går det an å bytte ut Bakesukkr med f.eks Sukrin Gold i denne oppskriften? Har en kjæreste som straks har bursdag men hun tåler ikke maltitol noe særlig så usikker på hvordan hun vil reagere på isomalt. Evt annet tips? Takk 🙂
Det bør gå supert 🙂
WOAW 👌👏👏👏👏
Tusen takk 🙂