Hils på vårt nyeste tilskudd i kakeklubben, nemlig en opp-ned Rabarbra kake som selvsagt er både lavkarbo, sukkerfri og glutenfri. Jeg fikk nemlig endelig kloa i noe superdigg rabarbra og kjøpte like greit 3 kg mens jeg var i gang. Så nå blir det lavkarbo rabarbra-bonanza folkens! Jeg gleder meg til å teste ut flere oppskrifter med denne syrlige smaksbomben av en plante. Opp-ned rabarbra kake passer kjempegodt servert med pisket krem eller lavkarbo iskrem. Pssst; kakemonster som meg? Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på lavkarbo, sukkerfri og glutenfri kaker.
- 200 g rabarbra
- 35 g Tagatesse
- 35 g Fibersirup Clear
- 1 ss Sitronsaft
- 0,5 dl vann
Kake
- 120 g mandelmel (vanlig)
- 30 g fettredusert mandelmel
- 75 g Sukrin Gold eller Sukrinmelis
- ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt (alternativt 5-6 dråper vaniljeessens)
- 1,5 ts bakepulver
- 75 g smør
- 75 g kremost naturell
- 3 egg
- Ha bakepapir i bunnen på en ca 20 cm kakeform og smør kantene og bunnen med litt smør.
- Skjær rabarbra i passe biter og ha de i kakeformen.
- Ha Tagatesse, Fibersirup Clear, vann og sitronsaft i en kjele.
- Kok til vannet fordamper og massen har tyknet noe.
- Fordel massen over rabarbrabitene.
Kake
- Forvarm ovnen til 180°C over- og undervarme.
- Smelt smør i mikrobølgeovn eller en kjele.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Hell røren over rabarbrabitene.
- Stek ca midt i oven i 30 - 35 minutter, eller til kakepinnen kommer tørr ut.
- Avkjøles i kakeformen på rist.
- Løsne kaken forsiktig fra kakeformen og snu kaken opp-ned.
- Server gjerne med pisket krem eller iskrem.
nydelig kake, serverte med vaniljesaus uten sukker. NAM:)