Opp-ned Rabarbra kake (lavkarbo, sukkerfri, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Bunn
  • 200 g rabarbra
  • 35 g Tagatesse
  • 35 g Fibersirup Clear
  • 1 ss Sitronsaft
  • 0,5 dl vann

Kake
  • 120 g mandelmel (vanlig)
  • 30 g fettredusert mandelmel
  • 75 g Sukrin Gold eller Sukrinmelis
  • ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt (alternativt 5-6 dråper vaniljeessens)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 75 g smør
  • 75 g kremost naturell
  • 3 egg
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Ha bakepapir i bunnen på en ca 20 cm kakeform og smør kantene og bunnen med litt smør.
  2. Skjær rabarbra i passe biter og ha de i kakeformen.
  3. Ha Tagatesse, Fibersirup Clear, vann og sitronsaft i en kjele.
  4. Kok til vannet fordamper og massen har tyknet noe.
  5. Fordel massen over rabarbrabitene.

Kake
  1. Forvarm ovnen til 180°C over- og undervarme.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn eller en kjele.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  7. Hell røren over rabarbrabitene.
  8. Stek ca midt i oven i 30 - 35 minutter, eller til kakepinnen kommer tørr ut.
  9. Avkjøles i kakeformen på rist.
  10. Løsne kaken forsiktig fra kakeformen og snu kaken opp-ned.
  11. Server gjerne med pisket krem eller iskrem.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott-godt/kaker/opp-ned-rabarbra-kake-lavkarbo-sukkerfri-glutenfri/