Opp-ned Rabarbra kake (lavkarbo, sukkerfri, glutenfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 200 g rabarbra
- 35 g Tagatesse
- 35 g Fibersirup Clear
- 1 ss Sitronsaft
- 0,5 dl vann
- 120 g mandelmel (vanlig)
- 30 g fettredusert mandelmel
- 75 g Sukrin Gold eller Sukrinmelis
- ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt (alternativt 5-6 dråper vaniljeessens)
- 1,5 ts bakepulver
- 75 g smør
- 75 g kremost naturell
- 3 egg
- Ha bakepapir i bunnen på en ca 20 cm kakeform og smør kantene og bunnen med litt smør.
- Skjær rabarbra i passe biter og ha de i kakeformen.
- Ha Tagatesse, Fibersirup Clear, vann og sitronsaft i en kjele.
- Kok til vannet fordamper og massen har tyknet noe.
- Fordel massen over rabarbrabitene.
- Forvarm ovnen til 180°C over- og undervarme.
- Smelt smør i mikrobølgeovn eller en kjele.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Hell røren over rabarbrabitene.
- Stek ca midt i oven i 30 - 35 minutter, eller til kakepinnen kommer tørr ut.
- Avkjøles i kakeformen på rist.
- Løsne kaken forsiktig fra kakeformen og snu kaken opp-ned.
- Server gjerne med pisket krem eller iskrem.
Kcal: 230 - Fett: 18,9 - Karbohydrater: 2,6 - Protein: 8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/opp-ned-rabarbra-kake-lavkarbo-sukkerfri-glutenfri/
3.5.3251