REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Kvæfjordkake – Verdens Beste (keto, sukkerfri) – Vi hadde før 17.Mai en poll på hvilken kake dere ønsket dere keto-vennlig og sukkerfri oppskrift på til 17.Mai og flertallet ønsket Napoleonskake. Runner up ble den elskede Kvæfjordkaken! Eller Verdens Beste som den også kalles, og ikke uten grunn.
Kvæfjordkake ligger mitt hjerte ekstra nært siden den stammer fra Troms Fylke. Utdrag fra Wikipedia: «Kvæfjordkake er en kake med marengs, vaniljekrem og mandler, og kalles også ofte for «Verdens beste». «Opprinnelsen til kaka er kongekake, som kvæfjærdingen Hulda Ottestad kjøpte oppskrift på midt på 1930-tallet. Sammen med søsteren drev hun Café Alliance i Harstad, og kjøpte derfor to kakeoppskrifter for 200 kroner. Oppskriften på kongekake ble modifisert, blant annet med færre mandler, som var en dyr vare. Kaka fikk så navnet kvæfjordkake.»
Bedre sent en aldri!
Denne keto-vennlige, sukkerfri kvæfjordkaken serverte vi til foreldrene mine på 17.Mai. Vi rakk derimot aldri å poste den i tide, dessverre. Nå har jeg kommet meg betydelig etter å ha gjennomgått en omfattende operasjon, så da var det på høy tid å få oppskriften ut til folket! Heldigvis er det aldri for sent for lavkarbo-kake! Spesielt ikke nå i disse konfirmasjons-tider. Kaken bør serveres fersk. Hvis du ikke har tid til å lage kaken samme dag kan du lage bunnen og la den stå i romtemperatur uten noe over. Sett sammen kaken den dagen du skal servere den.
Hva kan brukes istedenfor hva?
Vi anbefaler å følge oppskriften slik den er for det aller beste resultatet. Hvis du mååå bytte ut ingredienser kan du ta en titt i vår bytteguide! Vi kan derimot ikke garantere like bra resultat.
- 60 g Pofiber
- 120 g smør
- 120 g kremost naturell
- 6 egg (m/l)
- 150 g Sukkr Gull
- 20 dråper vaniljeessens eller 1 ts vaniljeekstrakt
- 1,5 ts bakepulver
Marengs
- 1,5 dl Monster FiberSirup
- 150 g Sukkr Melis
- 6 eggehviter
- 75 g mandelflak
- 6 eggeplommer
- 3 + 3 dl fløte
- 1,5 strøkne ts johannesbrødkjernemel
- 2 stk vaniljestang eller 2 strøken ts vaniljepulver
- 60-80 g Monster TagaSØTT
- 8-10 dråper romessens (kan sløyfes)
- Forvarm ovnen til 180g.
- Smelt smør i mikrobølgeovn.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Fordel røren i en langpanne kledd med bakepapir.
Marengs
- Pisk eggehvitene nesten helt stive.
- Hell Monster FiberSirup i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen pisker på lav hastighet.
- Tilsett siktet Sukkr Melis litt etter litt og pisk til du får en blank og stiv marengs.
- Fordel marengs over kakebunnen og strø over hakkede mandler.
- Stek kaken på nest nederste rille i ca 30 minutter. Følg med så marengsen ikke blir for brun - du kan unngå dette ved å forsiktig ha over litt aluminiumsfolie på slutten av steketiden.
- La kaken avkjøle helt - i mens lager du vaniljekremen. Når kaken er helv avkjølt deler du den i to.
Vaniljekrem
- Pisk sammen eggeplomme og TagaSØTT til luftig krem.
- Tilsett 3 dl fløte, vanilje og jbkm og pisk godt sammen.
- Varm opp på medium varme til blandingen tykner. Husk at den tykner mer når den avkjøles.
- La vaniljekremen avkjøle helt.
- Pisk krem av fløten.
- Vend vaniljekrem og fløtekrem forsiktig sammen og sett kjølig i ca 20-30 minutter.
- Vend ene delen av kaken med marengsen ned mot underlaget. Fordel vaniljekremen forsiktig på og ha deretter over bunn nummer to med marengsen vendende opp. Kaken smaker best fersk!
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.