Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto) – Kanskje noe erke-amerikansk, men wo-wo-wooow så gode! Og det beste av alt? De er superenkel og tar bare et øyeblikk å lage!

Marshmallow fluff!

Marshmallow fluff laget vi første gang til vår Sitron- & bringebærkake tidlig i 2020. Jeg kan egentlig ikke helt skjønne hvorfor vi ikke har laget det i ettertid, for det er jo så godt! Det krever dog noen spesielle redskaper (sukkertermometer) samt ingredienser, slik som Kremortartari – eller cream of tartar som det heter på engelsk. Det fås kjøpt på apotek eller på nett, men er dessverre relativt dyrt. Det er derimot veldig drøyt i bruk, og helt essensielt i denne oppskriften. Den hindrer nemlig BakeSukkr i å krystallisere seg, og holder massen fluffy og myk. Du kan fint bytte ut marshmallow fluff med andre godsaker om du ønsker, som for eksempel ostekrem, sjokoladekrem, eller kanskje bringebærkrem? Mulighetene er mange! 

Hva passer til?

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff smaker nydelig med et glass iskald mandelmelk. Det passer selvsagt ypperlig å servere til kaffen også. Får du en sånn som titt og ofte får uventede kaffegjester? Disse kan fint fryses og tiner på et øyeblikk!

Fysen på flere godsaker?

Du finner et hav av utvalg på bloggen – under kategorien “Søtt”!

Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)
 
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser:
Kakebunn

Marshmallow fluff
  • 2 store eggehviter - romtemperert
  • 50 g BakeSukkr
  • ¼ ts kremortartari (cream of tartar - se hovedinnlegg for tips)
  • En liten klype salt (knivsodd)
  • ½ ts vaniljepulver eller 6 dråper vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Kakebunn
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Smelt smør og kremost naturell.
  3. Pisk blandingen sammen med egg.
  4. Sikt inn resterende ingredienser og bland godt.
  5. La kakerøren svelle i 5 minutter.
  6. Fordel røren på 24 like store klatter (ca 1 god teskje pr klatt) på et bakepapir kledd stekebrett.
  7. Stek midt i ovnen i 10 minutter.
  8. Avkjøl.

Marshmallow fluff
  1. NB: du må ha en god elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin for å lage denne!
  2. Ha alle ingrediensene i en varmebestandig bolle - massen skal først varmes over vannbad.
  3. Ha bollen over en kjele med kokende vann. Det er viktig at bollen ikke berører selve vannet.
  4. Rør stadig og bruk gjerne et sukkertermometer for å sjekke temperaturen. Når massen når en temperatur på 70 grader har du den over i en ny bolle. Hvis du bruker kjøkkensmaskin har du det over i bollen som tilhører maskinen og en ballongvisp.
  5. Pisk på høy hastighet i ca 3-5 minutter. Jo lengre den piskes jo stivere blir den - så følg med, og stopp maskinen når du er fornøyd med konsistensen.
  6. Ha Marshmallow fluff i en kakesprøyte og fordel fluff'en på halvparten av bunnene og ha deretter over toppene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 217 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 8,5

,

 

One Comment

  1. Pingback: Pepperkake Whoopie Pies med Hvit Sjokoladefrosting! (Keto) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.