Chocolate Whoopie Pies med Marshmallow Fluff! (Keto)
 
 
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser:
Kakebunn

Marshmallow fluff
  • 2 store eggehviter - romtemperert
  • 50 g BakeSukkr
  • ¼ ts kremortartari (cream of tartar - se hovedinnlegg for tips)
  • En liten klype salt (knivsodd)
  • ½ ts vaniljepulver eller 6 dråper vaniljeessens
Fremgangsmåte:
Kakebunn
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Smelt smør og kremost naturell.
  3. Pisk blandingen sammen med egg.
  4. Sikt inn resterende ingredienser og bland godt.
  5. La kakerøren svelle i 5 minutter.
  6. Fordel røren på 24 like store klatter (ca 1 god teskje pr klatt) på et bakepapir kledd stekebrett.
  7. Stek midt i ovnen i 10 minutter.
  8. Avkjøl.

Marshmallow fluff
  1. NB: du må ha en god elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin for å lage denne!
  2. Ha alle ingrediensene i en varmebestandig bolle - massen skal først varmes over vannbad.
  3. Ha bollen over en kjele med kokende vann. Det er viktig at bollen ikke berører selve vannet.
  4. Rør stadig og bruk gjerne et sukkertermometer for å sjekke temperaturen. Når massen når en temperatur på 70 grader har du den over i en ny bolle. Hvis du bruker kjøkkensmaskin har du det over i bollen som tilhører maskinen og en ballongvisp.
  5. Pisk på høy hastighet i ca 3-5 minutter. Jo lengre den piskes jo stivere blir den - så følg med, og stopp maskinen når du er fornøyd med konsistensen.
  6. Ha Marshmallow fluff i en kakesprøyte og fordel fluff'en på halvparten av bunnene og ha deretter over toppene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 217 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 8,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/chocolate-whoopie-pies-med-marshmallow-fluff-keto/