Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)

Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)

Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)

Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)

Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)

Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)

Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)

Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)
– En fresh og deilig kake av saftig sukkerbrød som ikke behøver dynking, frisk ostekrem og herlige bær!

Bløtkake er Kenneths absolutte favorittkake, og det var på høy tid vi lagde vår egen keto-vennlige, og selvsagt glutenfri oppskrift på det! Vi har valgt å lage en fire-lags kake til bildene men vennligst noter at oppskriften nedenfor er beregnet for en to-lags kake. Hvis du ønsker en fire-lags Bløtkake med Ostekrem & Bær må du lage sukkerbrød i to omganger og doble oppskriften på ostekremen.

Komponentene!

Vi har valgt å bruke en lett ostekrem fremfor den klassiske fløtekremen man ofte forbinder med bløtkake. For det første gir innslag av kremost en friskere krem, og for det andre en mer stabil krem som er et stort pluss når man lager flerlags kaker. Vi har brukt en skikkelig bær-medley, med blanding av bringebær, jordbær, risp, bjørnebær og blåbær. Her kan du selvsagt bruke akkurat de bærene du selv foretrekker! Du kan også bruke syltetøy mellom lagene istedenfor bær.

Utstyret!

Vi har brukt en høy 16 cm kakeform fra Tilbords – men du kan fint bruke en kakeform på 20 cm. Bunnen blir naturligvis flatere og bredere, men det skal være nok ostekrem til et rikelig lag krem både i mellom lagene og på topp uavhengig av diameter på kaken!

En kakesprøyte kan være kjekt for fordeling av krem, men ingen must. En god slikkepott og eventuelt en kakeskrape anbefales.

Ingrediensene!

Ingrediensene til sukkerbrødet er noe de fleste som spiser keto eller lavkarbo har i skapet, eller som ikke bør være vanskelig å få tak i. Har du ikke havrefiber i hus kan du fint bruke pofiber. Sjekk gjerne ut vår bytteguide for flere tips til bytting av ingredienser!

Bløtkake med Ostekrem & Bær! (Keto, Glutenfri)
 
NB: OPPSKRIFTEN UNDER ER BEREGNET PÅ TO-LAGS KAKE! Hvis du ønsker fire-lags kake slik som på bildet må du lage sukkerbrød to ganger og doble oppskriften på ostekrem!
Skrevet av:
Ingredienser:
Sukkerbrød

Ostekrem
  • 125 g romtemperert kremost naturell
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g Sukkr Melis
  • ¼ ts vaniljepulver eller 5 dråper vaniljeessens
Valgfri bær mellom lagene og på toppen - vi brukte en blanding av jordbær, bjørnebær, bringebær, rips og blåbær. - NB: Næringsinnholdet under er uten bær. For komplett næringsinnhold må du selv kalkulere inn næringsinnholdet på bærene du bruker i totalen.
Fremgangsmåte:
Sukkerbunn
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Smelt smør og rør deretter inn creme fraiche.
  3. Pisk egg og Finesse Bakesukker til luftig eggedosis. Dette kan ta noen minutter.
  4. Pisk smørblandingen forsiktig i eggedosisen.
  5. Pisk forsiktig inn de tørre ingrediensene.
  6. Fordel kakerøren i en springform kledd med bakepapir i bunn.
  7. Stek på nest nederste rille i ovnen i 35 - 45 minutter avhengig av størrelsen på formen. Større/bredere form = kortere steketid. Sjekk gjerne kaken med kakepinne etter 35 minutter.
  8. Avkjøl helt.

Ostekrem
  1. Ha kremost i en bakebolle og pisk glatt.
  2. La maskinen piske på medium hastighet og spe på kremfløte. Skrap gjerne kantene på bakebollen etter hvert.
  3. Sikt inn Sukkr Melis og vanilje og pisk til kremen blir stiv.
  4. Fordel krem og bær mellom lagene - husk å ha nok til topping!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 296 - Fett: 27,9 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 5,2

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.