Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Hjemmelaget lavkarbo Twix

Hjemmelaget lavkarbo Twix

Hjemmelaget lavkarbo Twix

Hjemmelaget lavkarbo Twix

Hjemmelaget lavkarbo Twix

Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri) – ENDELIG! Dette har vi tenkt på lenge men ikke realisert før nå. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor, for Twix er (var) en av mine favorittsjokolader. 

Inspirasjon

Vår oppskrift på hjemmelaget Twix er inspirert av oppskriften vår på Twix cookies fra 2018. Forskjellen er ratioen mellom kjeks, karamell og sjokolade. Denne oppskriften på hjemmelaget Twix har mer karamell og sjokolade. Karamellen i denne oppskriften er basert på karamellen vi lagde til Snickers.

Ingrediensene

Vi har brukt Sukkr BakeSukkr istedenfor Sukrinmelis som vi brukte i Twix cookies. Dette fordi BakeSukkr har karamelliserende egenskaper og dermed bidrar til en hardere og sprøere kjeks. Sjokoladetrekket er en 50/50 blanding av Monster Sukkerfri Belgisk Stevia Mørk Sjokolade og Monster Sukkerfri Belgisk Stevia Melkesjokolade. Merk at disse inneholder en liten andel maltitol, men Tights.no har et stort utvalg keto-vennlige sjokolader, også et utvalg som er søtet med erythritol for de som reagerer på maltitol.

Temperering av sjokolade

Hva er temperert sjokolade? Herdet sjokolade involverer mye vitenskap. For en veldig enkel forklaring: Tempering av sjokolade omfordeler kakaosmøret i sjokoladen, noe som gjør det mer homogent, skinnende og lettere å jobbe med.

Riktig temperert sjokolade er skinnende, glatt og resulterer i den karakteristiske knekkelyden når du bryter av en bit etter sjokoladen har stivnet. Hvis sjokolade ikke er herdet, vil den se livløs, stripete og til og med potensielt gråaktig ut. Dette er grunnen til at temperering av sjokolade er et viktig steg når du jobber med sjokolade.  All slags sjokolade kan tempereres!

Slik tempererer du sjokolade ved hjelp av termometer:

  • Hakk sjokoladen i like store biter, jo mindre jo fortere smelter de.
  • Smelt 3/4 av sjokoladen over vannbad til den når en temperatur på:
    • Mørk sjokolade 49°C
    • Melkesjokolade 46°C
    • Hvit sjokolade 43°C
  • Tilsett gradvis den reserverte hakkede, usmeltede sjokoladen i bollen med smeltet sjokolade.
  • Rør til den tilsatte sjokoladen er smeltet. Fortsett å røre til temperaturen faller til;
    • 28 ° C for mørk sjokolade
    • 27 ° C for melkesjokolade
    • 26 ° C for hvit sjokolade.
  • Når det har nådd rett temperatur legger du  sjokoladen tilbake i vannbad og varmer til sjokoladen når en temperatur på;
    • 32 ° C for mørk sjokolade
    • 30 ° C for melkesjokolade
    • 28 ° C for hvit sjokolade

Syns du det hørtes ut som mye jobb? Du MÅÅÅ ikke temperere sjokoladen, men på denne måten kan den oppbevares i romtemperatur. Hvis du velger å ikke temperere sjokoladen bør du oppbevare hjemmelaget Twix i kjøleskapet, men de blir like gode!

Bytting av ingredienser

Du bør følge oppskriften til punkt og prikke for et garantert bra resultat. TagaSØTT, BakeSukkr og Finesse Bakesukker har alle karamelliserende egenskaper, men de to siste tåler ikke like høy temperatur som TagaSØTT på grunn av ingrediensene og vil dermed ikke oppnå samme nivå bruning. Du kan bruke det, men resultatet vil ikke bli helt det samme. Sjekk gjerne vår Bytteguide for flere tips!

Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 20 stk
Ingredienser:
Kjeks

Karamell
  • 100 g TagaSØTT
  • 4 ss vann
  • 50 g smør
  • 1,5 dl fløte
  • en klype salt.

Sjokoladetrekk
Fremgangsmåte:
Kjeks
  1. Forvarm ovnen til 160°C.
  2. Pisk smør og BakeSukkr godt sammen.
  3. Ha i resterende ingredienser.
  4. Deigen vil først smuldre seg. Når den samler seg igjen er deigen ferdig.
  5. Kjevle deigen 20 lengde x 25 cm bredde. Ferdigkjevlet skal den ha ca 5-6 mm tykkelse.
  6. Bruk et pizzahjul eller en kniv og rut deigen opp med èn horisontal strek og ti vertikale.
  7. Stek på nest nederste rille i 10 - 12 minutter, til deigen såvidt begynner å bli gylden.
  8. Ta ut stekebrettet og løsne delene forsiktig ifra hverandre så de får litt mer avstand på stekebrettet. Kjeksen er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen så vær forsiktig.
  9. Stek videre i ca 5 minutter (følg med fargen). Slå deretter av ovnen. Kakene skal avkjøle i ovnen med ovnsdøren på gløtt - deretter skal de tørke på en rist i et par timer.
  10. Når kjeksen er ferdig tørket legger du de tett i tett i en ildfast form eller annen passelig beholder kledd med bakepapir. Kjeksene bør dekke beholderen helt. Det bør altså ikke være for mye tomrom i kantene. Dette fordi karamellen er veldig flytende når den er ferdig og vil renne av kjeksene og samle seg i tomrommene i formen.

Karamell
  1. Ha vann og TagaSØTT i en kjele og varm opp på medium varme.
  2. Varm massen til du når en temperatur på 155 - 165 °C (jo mørkere farge jo dypere karamellsmak).
  3. Rør inn smør, deretter fløte.
  4. Kok massen på medium varme til du når en temperatur på 115°C.
  5. NBNBN: Hvis massen skiller seg (kan skje dersom du varmer opp for mye, koker opp massen for hurtig eller at massen gjennomgår for variert temperaturforandring under koking), kan du røre inn en teskje varmt vann til massen samler seg igjen.
  6. Fordel karamellen over kjeksene og avkjøl i kjøleskap til karamellen har satt seg. Dette tar et par timer.
  7. Med karamellaget ned mot skjærebrettet deler du forsiktig opp kjeksene med en skarp kniv.

Sjokoladetrekk
  1. Smelt sjokolade over vannbad og dypp de avkjølte karamellkjeksene i sjokoladen. Avkjøl i kjøleskap.
  2. Bør oppbevares kjølig.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.