Hjemmelaget Twix (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 20 stk
Ingredienser:
Kjeks

Karamell
  • 100 g TagaSØTT
  • 4 ss vann
  • 50 g smør
  • 1,5 dl fløte
  • en klype salt.

Sjokoladetrekk
Fremgangsmåte:
Kjeks
  1. Forvarm ovnen til 160°C.
  2. Pisk smør og BakeSukkr godt sammen.
  3. Ha i resterende ingredienser.
  4. Deigen vil først smuldre seg. Når den samler seg igjen er deigen ferdig.
  5. Kjevle deigen 20 lengde x 25 cm bredde. Ferdigkjevlet skal den ha ca 5-6 mm tykkelse.
  6. Bruk et pizzahjul eller en kniv og rut deigen opp med èn horisontal strek og ti vertikale.
  7. Stek på nest nederste rille i 10 - 12 minutter, til deigen såvidt begynner å bli gylden.
  8. Ta ut stekebrettet og løsne delene forsiktig ifra hverandre så de får litt mer avstand på stekebrettet. Kjeksen er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen så vær forsiktig.
  9. Stek videre i ca 5 minutter (følg med fargen). Slå deretter av ovnen. Kakene skal avkjøle i ovnen med ovnsdøren på gløtt - deretter skal de tørke på en rist i et par timer.
  10. Når kjeksen er ferdig tørket legger du de tett i tett i en ildfast form eller annen passelig beholder kledd med bakepapir. Kjeksene bør dekke beholderen helt. Det bør altså ikke være for mye tomrom i kantene. Dette fordi karamellen er veldig flytende når den er ferdig og vil renne av kjeksene og samle seg i tomrommene i formen.

Karamell
  1. Ha vann og TagaSØTT i en kjele og varm opp på medium varme.
  2. Varm massen til du når en temperatur på 155 - 165 °C (jo mørkere farge jo dypere karamellsmak).
  3. Rør inn smør, deretter fløte.
  4. Kok massen på medium varme til du når en temperatur på 115°C.
  5. NBNBN: Hvis massen skiller seg (kan skje dersom du varmer opp for mye, koker opp massen for hurtig eller at massen gjennomgår for variert temperaturforandring under koking), kan du røre inn en teskje varmt vann til massen samler seg igjen.
  6. Fordel karamellen over kjeksene og avkjøl i kjøleskap til karamellen har satt seg. Dette tar et par timer.
  7. Med karamellaget ned mot skjærebrettet deler du forsiktig opp kjeksene med en skarp kniv.

Sjokoladetrekk
  1. Smelt sjokolade over vannbad og dypp de avkjølte karamellkjeksene i sjokoladen. Avkjøl i kjøleskap.
  2. Bør oppbevares kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/godteri/hjemmelaget-twix-keto-sukkerfri-glutenfri/