



Når vi spurte tidligere i år hva folk ønsket seg oppskrift på til jul så skreiv 70% risboller. Vi hører dere,  og vi er helt enige! Vi kan med stor glede endelig presentere et supergodt lavkarboalternativ til risboller (vi syns faktisk de er enda bedre enn orginalen!)
PSSST: de er ENDAENDA bedre når de har fått stått kjølig over natta!
- 40 g fettredusert mandelmel
 - 40 g fettredusert kokosmel
 - 1 ss fiberhusk
 - 50 g romtemperert smør
 - 1 ts bakepulver
 - 1 egg
 - 2 ss Sukrinmelis
 - 4-5 dråper vaniljeessens
 
Lavkarbo risboller
- 70 g mørk eller lys sukkerfri sjokolade (du kan også bruke sjokolade som er 86% eller mer)
 - 0,5 dl fløte
 - 3-5 ss Fibersirup clear (avhengig av hvor søtt du liker det)
 - 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver (kan sløyfes)
 - 50 g Delfia eller smaksnøytral kokosolje
 - 30 g romtemperert smør
 
- Forvarm ovnen til 175°C.
 - Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra egg til du får en kornete konsistens.
 - Bland inn egg.
 - Kjevle deigen ut mellom to bakepapir. Tykkelsen skal være rundt 3 mm.
 - Bruk pizzahjul eller lignende og strimle opp deigen (se illustrasjonsbilde lenger ned).
 - Stek midt i ovnen i 12 - 15 minutter.
 - Bruk en stekespade og vend de litt innimellom mens de steker. Pass godt på de siste minuttene så det ikke blir brent.
 - Ta ut av ovnen og ha over i en ren bolle.
 - Bryt opp de bitene som ikke har delt seg selv.
 - La stå mens du forbereder det andre.
 
Lavkarbo risboller
- Varm fløten til kokepunktet.
 - Ha sjokoladen over i fløten og la stå 30 sekunder.
 - Bland sammen til det blir glatt og jevnt.
 - Ha i Fibersirup (smak til) og vaniljeekstrakt.
 - Smelt Delfia.
 - Ha sjokoladeblandingen i en bakebolle og visp mens du heller i Delfia i en tynn stråle.
 - Pisk til slutt inn smør.
 - Vend inn "jukserisen" og ha over i passe former.
 - Avkjøl i kjøleskap.
 
 