Surprisen i denne “eplekaka” er at eplene er bytta med jordbær eller rabarbra. Noen velger å spise frukt på lk, men for de av dere som unngår å spise det så jordbær eller rabarbra en suveren erstatning for epler i kaker! Nydelig med hjemmelaga lavkarbo karamellsaus!
- 180 g mandelmel (IKKE fettredusert!)
- 50 g Sukrin Gold*
- 20 g Tagatesse*
- 4 ts bakepulver
- 80 g smeltet smør
- 4 egg
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts vaniljeessens (eller tilsvarende i ekstrakt)
- En klype salt
- 300 g jordbær (helst ferske men frosne funker også) eller rabarbra.
- En håndfull pekannøtter eller hakkede mandler (kan sløyfes)
- 1 ss Kanel
- Forvarm ovnen til 180ºC.
- Skjær jordbær/rabarbra i passe biter og vend de inn i kanelen.
- Pisk sammen smeltet smør, egg, sitronsaft og vanilje.
- Ha i mandelmel, bakepulver, søtning og salt og bland godt**
- Ha over i en kakeform og trykk jordbærene i kakerøren.
- Grovhakk pekannøtter og strø over (du kan også bruke mandelflak)
- Stekes midt i ovnen i 40 minutter - eller til kakepinnen kommer ut tørr.
**Hvis kakerøra virker for løs kan du ha i litt mer mandelmel. Røren skal ha en litt tykkere konsistens enn "vanlig" kakerøre.
Hei,
Jeg har kun fettredusert mandelmel og kokosmel. Kan jeg ikke bruke noe av dette til kaken, MÅ det være det ikke fettreduserte mandelmelet? Skulle gjerne bake ei kake til i kveld, men mangler alltid et eller annet i oppskriftene…!
Mvh,
Camilla.
Bruk mer mandelmel, men de fettreduserte absorberer mer væske, så ta høyde for det 🙂