Rabarbra/Jordbær-kake (Eplekake-type)


Surprisen i denne «eplekaka» er at eplene er bytta  med jordbær eller rabarbra. Noen velger å spise frukt på lk, men for de av dere som unngår å spise det så jordbær eller rabarbra en suveren erstatning for epler i kaker! Nydelig med hjemmelaga lavkarbo karamellsaus!

Rabarbra/Jordbær-kake (Eplekake-type)
 
kaken passer i en 24 - 26 cm springform. Server gjerne med karamellsaus og pisket krem. Link til hjemmelaga lavkarbo karamellsaus i hovedinnlegg.
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 180 g mandelmel (IKKE fettredusert!)
  • 50 g Sukrin Gold*
  • 20 g Tagatesse*
  • 4 ts bakepulver
  • 80 g smeltet smør
  • 4 egg
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljeessens (eller tilsvarende i ekstrakt)
  • En klype salt
  • 300 g jordbær (helst ferske men frosne funker også) eller rabarbra.
  • En håndfull pekannøtter eller hakkede mandler (kan sløyfes)
  • 1 ss Kanel
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180ºC.
  2. Skjær jordbær/rabarbra i passe biter og vend de inn i kanelen.
  3. Pisk sammen smeltet smør, egg, sitronsaft og vanilje.
  4. Ha i mandelmel, bakepulver, søtning og salt og bland godt**
  5. Ha over i en kakeform og trykk jordbærene i kakerøren.
  6. Grovhakk pekannøtter og strø over (du kan også bruke mandelflak)
  7. Stekes midt i ovnen i 40 minutter - eller til kakepinnen kommer ut tørr.
Merknad
*Kan byttes ut i tilsvarende annen søtning. Jeg liker blandingen av Tagatesse og Sukrin Gold eller Sukrinmelis da man unngår mye av den "kalde" smaken mange opplever med erythritol (Sukrin). Hvis du erstatter Tagatesse så husk at den er dobbelt så søt som Sukrin Gold og Sukrinmelis)

**Hvis kakerøra virker for løs kan du ha i litt mer mandelmel. Røren skal ha en litt tykkere konsistens enn "vanlig" kakerøre.

 

2 Comments

  1. Camilla Hem Holdhus

    Hei,
    Jeg har kun fettredusert mandelmel og kokosmel. Kan jeg ikke bruke noe av dette til kaken, MÅ det være det ikke fettreduserte mandelmelet? Skulle gjerne bake ei kake til i kveld, men mangler alltid et eller annet i oppskriftene…!
    Mvh,
    Camilla.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.