Denne spreke lavkarbo kreasjonen, som egentlig er en slags lag-på-lag lavkarbo porsjonsostekake, har vi har valgt å kalle “Tilslørte Lavkarbopiker”! Ikke bare smaker den helt nydelig, men se hvor dekorativ den er da! Den har den en deilige kombinasjon av salt, sødme og syrlighet som slår an i smaksløkene til de aller fleste. Du kan lage hver komponent mange timer i forveien, men den bør ikke settes sammen før like før servering, så nøttene holder seg crunchy! En av våre desidert raskeste og beste på dessert-fronten! Pssst! Tips til mer lavkarbo dessert?
- 2 dl mander
- 1 dl peanøtter (Europris sine har minst KH)
- 25 g smør
- 2 ts Tagatesse
- 0,5 ts salt (kan sløyfes)
- 2 ss vann
- 300 g valgfri frosne eller ferske bær.
- 2 ss Sukrinmelis eller 1 ss Tagatesse.
- litt xanthan gum eller johannesbrødkjernemel (kan sløyfes)
- 3 dl fløte
- 125 g kremost naturell - helst romtemperert.
- 2 - 3 ss Sukrinmelis eller halve mengden Tagatesse
- 0,5 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes eller byttes ut med noen dråper essens)
- Hakk nøtter i ønsket grovhet.
- Ha Tagatesse og vann i en kjele på middels-høy varme til vannet fordamper og Tagatesse er karamellisert dyp brun.
- Ha i smør.
- Rør inn nøtter og la stå på plata med varmen avslått.
- Avkjøl men rør innimellom.
- Kok inn bær og søtning til det tykner.
- Jevn med litt xanthan eller jbkm om nødvendig (1/4 ts xanthan eller ½ ts jbkm bør holde)
- Avkjøl og mos om ønskelig.
- Pisk fløte til halvfast krem.
- Pisk inn søtning, ekstrakt og kremost.