"Tilslørte Lavkarbopiker" - Porsjonsostekake!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 - 6 porsjoner
Ingredienser
Nøttecrunch
  • 2 dl mander
  • 1 dl peanøtter (Europris sine har minst KH)
  • 25 g smør
  • 2 ts Tagatesse
  • 0,5 ts salt (kan sløyfes)
  • 2 ss vann

Syltetøy
  • 300 g valgfri frosne eller ferske bær.
  • 2 ss Sukrinmelis eller 1 ss Tagatesse.
  • litt xanthan gum eller johannesbrødkjernemel (kan sløyfes)

Krem
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell - helst romtemperert.
  • 2 - 3 ss Sukrinmelis eller halve mengden Tagatesse
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes eller byttes ut med noen dråper essens)
Fremgangsmåte
Nøttecrunch
  1. Hakk nøtter i ønsket grovhet.
  2. Ha Tagatesse og vann i en kjele på middels-høy varme til vannet fordamper og Tagatesse er karamellisert dyp brun.
  3. Ha i smør.
  4. Rør inn nøtter og la stå på plata med varmen avslått.
  5. Avkjøl men rør innimellom.

Syltetøy
  1. Kok inn bær og søtning til det tykner.
  2. Jevn med litt xanthan eller jbkm om nødvendig (1/4 ts xanthan eller ½ ts jbkm bør holde)
  3. Avkjøl og mos om ønskelig.

Krem
  1. Pisk fløte til halvfast krem.
  2. Pisk inn søtning, ekstrakt og kremost.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/desserter/lavkarbo-porsjonsostekake-tilslorte-lavkarbopiker/