Gulrot-cupcakes med kremostfrosting! (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Gulrot-cupcakes med kremostfrosting! (keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Lavkarbo cupcakes med kremostglasur

Gulrot-cupcakes med kremostfrosting! (keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Gulrot-cupcakes med kremostfrosting! (keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Lavkarbo cupcakes med kremostglasur

Gulrot-cupcakes med kremostfrosting! (keto, Sukkerfri, Glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Gulrot-cupcakes med kremostfrosting! (Keto, Sukkerfri, Glutenfri) – Nydelige, saftige, krydrete gulrot-cupcakes med syndig god kremostglasur – helt uten sukker! Kan det bli bedre? 

Er gulrot lavkarbo?

Mange vil nok være uenige med oss, men each to their own. Vi syns gulrot i moderasjon i et sammensatt keto-måltid er helt supert! Karbohydratinnholdet i gulrøtter varierer veldig. Importerte gulrøtter har noe mindre karbohydrater enn Norske, men Norske gulrøtter er aller best! Det som kalles «knaske-gulrøtter» har også veldig lavt innhold av karbohydrater.

Våre Gulrot-cupcakes med kremostfrosting er som alltid uten sukker og uten gluten. Den syndig gode kremostglasuren tilfører kakene mye sunt og digg fett slik av fordelingen av makronæringsstoffene passer et keto-kosthold.

Hvorfor så mange forskjellige søtningsmidler i oppskriften?

Vi syns Sukkr Gull gir en rikere smak i selve kaken, men du kan selvsagt bytte det ut. Grunnen til at vi har brukt to forskjellige søtningsmiddel i kremostfrostingen er fordi vi synes erythritol-produkter slik som Sukkr Melis alene kan gi en litt overveldende smak alene i store mengder, MEN det gir mye fylde i frostingen. I kombinasjon med BakeSukkr eller TagaSØTT blir smaken perfekt! NB: Vi alle er forskjellige og opplever søtsmak annerledes. Smak gjerne frostingen til til du oppnår ønsket søtningsgrad.

Andre tips:

Vi DIGGER mye krydder og våre sukkerfri og glutenfri gulrot-cupcakes bærer preg av det. Hvis du liker en litt mildere kryddersmak kan du selvsagt justere ned mengden, eller sløyfe enkelte krydder totalt. Det viktigste krydderet i denne oppskriften er kanel.

 

Gulrotcupcakes med kremostfrosting! (keto, Sukkerfri, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 18 stk
Ingredienser:
  • 30 g Pofiber
  • 20 g havrefiber
  • 100 gSukkr Gull
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2-3 ts malt kanel
  • ½ ts malt ingefær
  • ¼ ts malt nellik
  • 90 g smør
  • 90 g kremost naturell
  • 5 egg (small/medium)
  • 200 g revet gulrot

Kremostfrosting
  • 125 g kremost naturell
  • 125 g mykt smør
  • 30 g Bakesukkr eller TagaSØTT
  • 80 g Sukkr Melis
  • ¼ ts [url:1SunnRask Økologisk Ekte Bourbon Vaniljepulver[/url]
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende ingredienser, bortsett fra gulrot, og bland godt.
  7. Rasp gulrot og klem ut så mye væske du greier. Jeg brukte et dørslag og baksiden av en skje. Dette for å unngå at røren blir for våt.
  8. Vend gulrot inn i røren og fordel i 18 muffinsformer.
  9. Stekes på nest nederste rille i 20 minutter.
  10. La avkjøle godt.

Kremostfrosting
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en fluffy frosting. Dette kan ta noen minutter.
  2. Fordel frostingen på de avkjølte cupcakes og pynt med for eksempel et dryss kanel og friske bær. Vi har også pyntet med knekk med grovhakkede pekannøtter. NB: Physalis er ikke keto!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 543 - Fett: 52,8 - Karbohydrater: 4,8 - Protein: 7,6

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

2 Comments

  1. Sabina Hagen

    Forslag til annet å bytte pofiber med?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.