REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Gulrot-cupcakes med kremostfrosting! (Keto, Sukkerfri, Glutenfri) – Nydelige, saftige, krydrete gulrot-cupcakes med syndig god kremostglasur – helt uten sukker! Kan det bli bedre?
Er gulrot lavkarbo?
Mange vil nok være uenige med oss, men each to their own. Vi syns gulrot i moderasjon i et sammensatt keto-måltid er helt supert! Karbohydratinnholdet i gulrøtter varierer veldig. Importerte gulrøtter har noe mindre karbohydrater enn Norske, men Norske gulrøtter er aller best! Det som kalles “knaske-gulrøtter” har også veldig lavt innhold av karbohydrater.
Våre Gulrot-cupcakes med kremostfrosting er som alltid uten sukker og uten gluten. Den syndig gode kremostglasuren tilfører kakene mye sunt og digg fett slik av fordelingen av makronæringsstoffene passer et keto-kosthold.
Hvorfor så mange forskjellige søtningsmidler i oppskriften?
Vi syns Sukkr Gull gir en rikere smak i selve kaken, men du kan selvsagt bytte det ut. Grunnen til at vi har brukt to forskjellige søtningsmiddel i kremostfrostingen er fordi vi synes erythritol-produkter slik som Sukkr Melis alene kan gi en litt overveldende smak alene i store mengder, MEN det gir mye fylde i frostingen. I kombinasjon med BakeSukkr eller TagaSØTT blir smaken perfekt! NB: Vi alle er forskjellige og opplever søtsmak annerledes. Smak gjerne frostingen til til du oppnår ønsket søtningsgrad.
Andre tips:
Vi DIGGER mye krydder og våre sukkerfri og glutenfri gulrot-cupcakes bærer preg av det. Hvis du liker en litt mildere kryddersmak kan du selvsagt justere ned mengden, eller sløyfe enkelte krydder totalt. Det viktigste krydderet i denne oppskriften er kanel.
- 30 g Pofiber
- 20 g havrefiber
- 100 gSukkr Gull
- 1,5 ts bakepulver
- 2-3 ts malt kanel
- ½ ts malt ingefær
- ¼ ts malt nellik
- 90 g smør
- 90 g kremost naturell
- 5 egg (small/medium)
- 200 g revet gulrot
Kremostfrosting
- 125 g kremost naturell
- 125 g mykt smør
- 30 g Bakesukkr eller TagaSØTT
- 80 g Sukkr Melis
- ¼ ts [url:1SunnRask Økologisk Ekte Bourbon Vaniljepulver[/url]
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Smelt smør i mikrobølgeovn.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser, bortsett fra gulrot, og bland godt.
- Rasp gulrot og klem ut så mye væske du greier. Jeg brukte et dørslag og baksiden av en skje. Dette for å unngå at røren blir for våt.
- Vend gulrot inn i røren og fordel i 18 muffinsformer.
- Stekes på nest nederste rille i 20 minutter.
- La avkjøle godt.
Kremostfrosting
- Pisk sammen alle ingrediensene til du får en fluffy frosting. Dette kan ta noen minutter.
- Fordel frostingen på de avkjølte cupcakes og pynt med for eksempel et dryss kanel og friske bær. Vi har også pyntet med knekk med grovhakkede pekannøtter. NB: Physalis er ikke keto!
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Forslag til annet å bytte pofiber med?
Havrefiber 🙂