Gulrotcupcakes med kremostfrosting! (keto, Sukkerfri, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 18 stk
Ingredienser:
  • 30 g Pofiber
  • 20 g havrefiber
  • 100 gSukkr Gull
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2-3 ts malt kanel
  • ½ ts malt ingefær
  • ¼ ts malt nellik
  • 90 g smør
  • 90 g kremost naturell
  • 5 egg (small/medium)
  • 200 g revet gulrot

Kremostfrosting
  • 125 g kremost naturell
  • 125 g mykt smør
  • 30 g Bakesukkr eller TagaSØTT
  • 80 g Sukkr Melis
  • ¼ ts [url:1SunnRask Økologisk Ekte Bourbon Vaniljepulver[/url]
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende ingredienser, bortsett fra gulrot, og bland godt.
  7. Rasp gulrot og klem ut så mye væske du greier. Jeg brukte et dørslag og baksiden av en skje. Dette for å unngå at røren blir for våt.
  8. Vend gulrot inn i røren og fordel i 18 muffinsformer.
  9. Stekes på nest nederste rille i 20 minutter.
  10. La avkjøle godt.

Kremostfrosting
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en fluffy frosting. Dette kan ta noen minutter.
  2. Fordel frostingen på de avkjølte cupcakes og pynt med for eksempel et dryss kanel og friske bær. Vi har også pyntet med knekk med grovhakkede pekannøtter. NB: Physalis er ikke keto!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 543 - Fett: 52,8 - Karbohydrater: 4,8 - Protein: 7,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/cupcakes/gulrot-cupcakes-med-kremostfrosting-keto-sukkerfri-glutenfri/