REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Mini Cookies frokostblanding! (proteinrik, keto, glutenfri) – TikTok-inspirerte mini cookies. Semisprø utpå og seige inni, og veldig enkelt å lage! Disse smaker himmelsk som frokostblanding med mandelmelk!
Inspirasjonen!
Vi ramla over en post på TikTok og bestemte oss for at dette må vi forsøke å lage en keto-vennlig versjon av! Kanskje veldig erke-amerikansk, men who cares? Mini cookies cereal!
Ingrediensene i Mini Cookies frokostblanding! !
Vi valgte å lage en protein- og fettrik, og selvsagt keto-vennlig versjon for at den skulle ha noe næringsverdi. Det er klart man kan kose seg på keto, men enda bedre er det å kunne nyte disse med beste samvittighet og samtidig få i seg nok fett og proteiner. Nyt de som de er, eller i en skål med iskald mandelmelk (gjerne ispedd litt kremfløte for ekstra fett!).
Bytting av ingredienser!
Vi anbefaler å følge oppskriften som den er for best resultat. Vil du ikke ha mer proteiner i kosten din kan du gjerne bytte ut proteinpulver med mer mandelmel eller eventuelt pofiber. Proteinpulver absorberer endel væske, og det samme gjør pofiber. Pofiber veier mye mindre enn proteinpulver, så her bør du bytte ut mengdemål og ikke vektmål. 30 g proteinpulver = 1 scoop, eller 30 ml. Her må man bare prøve seg frem. Mandelmel absorberer mye mindre væske, så her må du prøve deg fram ved å spe på mandelmel til d får en fast deig. Sjekk gjerne ut vår bytteguide for andre tips!
Glad i frokostblaninger? Sjekk gjerne vår nydelige Keto granola!
- 30 g BodyFuel 1000 neutral (nøytralt proteinpulver)
- 150 g mandelmel (finmalte mandler)
- 25 g SUKKR BAKESUKKR
- 50 g SUKKR GULL
- 100 g smør
- 1 egg
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts xanthangum
- ⅛ ts salt
- 10 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
- 30-50 g Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade
- Forvarm ovnen til 160 grader.
- Hakkm sjokolade i små biter.
- Ha alle tørre ingredienser i en bakebolle (bortsett fra sjokoladen).
- Smelt smør og pisk egget lett inn i smøret. Bland deretter i de tørre ingrediensene til du får en fast deig. Kna inn sjokoladebitene til slutt.
- Form små kuler på størrelse med klinkekuler og trykk ned med en finger. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter. Pass på så de ikke blir brent.
- Avkjøles på rist og oppbevares i lufttett beholder.