Superenkel og kjempegod sjokoladekake på 90 sekunder – kan det bli bedre? Denne kaken laget jeg 19. Juni 2018 når jeg snappet for “Hverdaglavkarbo” (finn oss og følg oss da vel). Av en eller annen grunn havna den aldri på bloggen, men jeg fant den nå mens jeg bladde gjennom gamle bilder (beklager dårlig bildekvalitet)! Og da måtte jeg jo selvsagt dele den med dere.
- 1 ss smør
- 1 egg
- 2 ts kakao
- 2 ss Sukrin Gold
- 2 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
- 3 ss mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)
- 0,5 ts bakepulver
- en liten klype salt
Glasur
- 40 g romtemperert smør
- 2 ts kakao
- 3 ss Sukrinmelis
- noen dråper romessens (kan sløyfes)
- ¼ ts instant kaffepulver (kan sløyfes)
- Smelt smør i en passe kopp eller skål som tåler mikrobølgeovn.
- Pisk inn egget.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Kjør i mikroen på full effekt i 90 sekunder.
Glasur
- Pisk sammen til det blir luftig.
- Fordel på kaka når den er avkjølt.
Mmm, dette ble en ny favoritt 😍
Så hyggelig å høre 🙂 den er veldig go 🙂
Hei! Vi er litt utradisjonell og har ikke mikro 😐 Kan man lage denne i stekeovnen?
Hei 🙂 Det bør gå fint, men usikker på hvor lenge :/
Denne ble veldig mektig saftig og god. Jeg må alltids ha en klatt krem til uansett, men det fikser kremsprøyte fra butikken. Kan anbefale denne kaken.
Så godt å høre at den falt i smak, tusen takk for tilbakemelding ♡
Har noen prøvd denne i ovn? Jeg har ikke mikrobølgeovn, så er litt interessert i å vite om det er noe som kan dobles, og lages i langpanne/ildfast form f.eks? 🙂
ca 180g i 10 minutter 🙂
Kjempe god 😍
Tusen takk 🙂 veldig glad du likte den 🙂
Hvor mye karbohydrater er det i denne?
Grovt regnet rundt 3 🙂