90 sekunders sjokoladekake!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Kake
  • 1 ss smør
  • 1 egg
  • 2 ts kakao
  • 2 ss Sukrin Gold
  • 2 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
  • 3 ss mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)
  • 0,5 ts bakepulver
  • en liten klype salt

Glasur
  • 40 g romtemperert smør
  • 2 ts kakao
  • 3 ss Sukrinmelis
  • noen dråper romessens (kan sløyfes)
  • ¼ ts instant kaffepulver (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Kake
  1. Smelt smør i en passe kopp eller skål som tåler mikrobølgeovn.
  2. Pisk inn egget.
  3. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  4. Kjør i mikroen på full effekt i 90 sekunder.

Glasur
  1. Pisk sammen til det blir luftig.
  2. Fordel på kaka når den er avkjølt.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 364 - Fett: 34,6 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 8,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/90-sekunders-sjokoladekake/