Møt “Raspberry Rebel” – en nydelig ostekake med bringebærcoulis og nøttebunn med sjokolade. Det er søstra til vår mest populære kake “Blueberry Bliss”, og du skal ikke se bort ifra at det dukker opp flere i søskenflokken etterhvert! Perfekt balanse mellom søtt, syrlig, og litt bitterhet i form av mørk sjokolade, gjør denne kaken til reneste smaksbomben!
Denne ostekaken passer til en 20 cm springform. Du kan godt bruke en større form, men da blir kaken flatere.
- 150 g finkverna mandler eller mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 g smør
- 3 ss Tagatesse
- 4 ss Kakao
- en klype salt
Ostekrem
- 150 g creme fraiche
- 250 g Kremost
- 3 dl fløte
- 6 ts gelatinpulver (den i pose fra Gimsøy. Bruker du Dr. Oetker må du halvere mengden)
- 10 ss lunket vann
- 100 g Sukrinmelis
- 1 ts vaniljepulver (må ikke forveksles med vaniljesukker. Du kan også bruke vaniljeekstrakt - kan også sløyfes)
- 1 ss sitronsaft
Bringebærcoulis
- 300 g opptinte frosne bringebær
- 2 ss Tagatesse
- 30 ml (2 ss) vann
- Ha bakepapir i bunnen av kakeformen.
- Smelt smør og rør inn Tagatesse.
- Tørrstek mandelmelet i stekepanne på middels+ varme til det brunes lett.
- Vend inn kakao og tilsett smørblandingen.
- Fordel blandingen i kakeformen og sett til avkjøling.
Ostekrem
- Ha gelatin og vann i en mikrobølgeovnsikker beholder. La svelle mens du forbereder resten.
- Pisk fløten til krem og sett til side.
- Pisk sammen creme fraiche, kremost, Sukrinmelis, vaniljepulver og sitronsaft.
- Varm gelatin i mikrobølgeovn i underkant av et minutt, eller til det er helt flytende.
- Hell gelatinen i en tynn stråle i kremostblandingen.
- Vend forsiktig inn den piskede kremen
- Fordel ostekremen på kakebunnen og sett til avkjøling i minimum 5 timer.
Bringebærcoulis
- Ha vann og Tagatesse i mikrobølgeovn i 30 sekunder - 1 minutt til Tagatesse er helt oppløst. Alternativt kan du røre inn Tagatesse i kokende vann.
- Hell sukkerblandingen og bringebærene i en blender eller lignende og knus med et par "pulse". Det er viktig at du ikke blender for lenge, bare akkurat til bærene knuses, ellers knuser du bærfrøene også og får en tåkete og mer bitter saus.
- Sil gjennom et dørslag og la avkjøle noe før du heller det over kaken mens den enda er i formen.
Pingback: Ostekake - "Blackberry Blackout" - Fett & Forstand
Pingback: Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Kan man bruke sukrin (Finesse) istedenfor tagatesse?
Hvor mye av det evt tilsvarer 1 ss tagatesse?
Hei:) det går fint 🙂 samme mengde 🙂
Hei. Har du peiling på karbohydrater per 100g på denne?:)
Lurte på å lage denne til 17.mai. Kan den lages dagen før? Og skal jeg da vente med bærcoulisen til dagen den serveres?
Beklager sent svar. Kaken kan fint lages dagen før men coulisen bør være så fersk som mulig 🙂
Skolder dere mandler før dere finkverner?