Ostekake – “Raspberry Rebel”







Møt “Raspberry Rebel” – en nydelig ostekake med bringebærcoulis og nøttebunn med sjokolade. Det er søstra til vår mest populære kake “Blueberry Bliss”, og du skal ikke se bort ifra at det dukker opp flere i søskenflokken etterhvert! Perfekt balanse mellom søtt, syrlig, og litt bitterhet i form av mørk sjokolade, gjør denne kaken til reneste smaksbomben!
Denne ostekaken passer til en 20 cm springform. Du kan godt bruke en større form, men da blir kaken flatere.

Ostekake - "Raspberry Rebel"
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Bunn
  • 150 g finkverna mandler eller mandelmel (ikke fettredusert)
  • 100 g smør
  • 3 ss Tagatesse
  • 4 ss Kakao
  • en klype salt

Ostekrem
  • 150 g creme fraiche
  • 250 g Kremost
  • 3 dl fløte
  • 6 ts gelatinpulver (den i pose fra Gimsøy. Bruker du Dr. Oetker må du halvere mengden)
  • 10 ss lunket vann
  • 100 g Sukrinmelis
  • 1 ts vaniljepulver (må ikke forveksles med vaniljesukker. Du kan også bruke vaniljeekstrakt - kan også sløyfes)
  • 1 ss sitronsaft

Bringebærcoulis
  • 300 g opptinte frosne bringebær
  • 2 ss Tagatesse
  • 30 ml (2 ss) vann
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Ha bakepapir i bunnen av kakeformen.
  2. Smelt smør og rør inn Tagatesse.
  3. Tørrstek mandelmelet i stekepanne på middels+ varme til det brunes lett.
  4. Vend inn kakao og tilsett smørblandingen.
  5. Fordel blandingen i kakeformen og sett til avkjøling.

Ostekrem
  1. Ha gelatin og vann i en mikrobølgeovnsikker beholder. La svelle mens du forbereder resten.
  2. Pisk fløten til krem og sett til side.
  3. Pisk sammen creme fraiche, kremost, Sukrinmelis, vaniljepulver og sitronsaft.
  4. Varm gelatin i mikrobølgeovn i underkant av et minutt, eller til det er helt flytende.
  5. Hell gelatinen i en tynn stråle i kremostblandingen.
  6. Vend forsiktig inn den piskede kremen
  7. Fordel ostekremen på kakebunnen og sett til avkjøling i minimum 5 timer.

Bringebærcoulis
  1. Ha vann og Tagatesse i mikrobølgeovn i 30 sekunder - 1 minutt til Tagatesse er helt oppløst. Alternativt kan du røre inn Tagatesse i kokende vann.
  2. Hell sukkerblandingen og bringebærene i en blender eller lignende og knus med et par "pulse". Det er viktig at du ikke blender for lenge, bare akkurat til bærene knuses, ellers knuser du bærfrøene også og får en tåkete og mer bitter saus.
  3. Sil gjennom et dørslag og la avkjøle noe før du heller det over kaken mens den enda er i formen.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 267 - Fett: 25,2 - Karbohydrater: 2,6 - Protein: 5,1

 

 

8 Comments

  1. Pingback: Ostekake - "Blackberry Blackout" - Fett & Forstand

  2. Pingback: Donuts! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) - Fett & Forstand

  3. Negar Olfati

    Kan man bruke sukrin (Finesse) istedenfor tagatesse?
    Hvor mye av det evt tilsvarer 1 ss tagatesse?

  4. Hei. Har du peiling på karbohydrater per 100g på denne?:)

  5. Lurte på å lage denne til 17.mai. Kan den lages dagen før? Og skal jeg da vente med bærcoulisen til dagen den serveres?

  6. Cathrine

    Skolder dere mandler før dere finkverner?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.