150 g finkverna mandler eller mandelmel (ikke fettredusert)
100 g smør
3 ss Tagatesse
4 ss Kakao
en klype salt
Ostekrem
150 g creme fraiche
250 g Kremost
3 dl fløte
6 ts gelatinpulver (den i pose fra Gimsøy. Bruker du Dr. Oetker må du halvere mengden)
10 ss lunket vann
100 g Sukrinmelis
1 ts vaniljepulver (må ikke forveksles med vaniljesukker. Du kan også bruke vaniljeekstrakt - kan også sløyfes)
1 ss sitronsaft
Bringebærcoulis
300 g opptinte frosne bringebær
2 ss Tagatesse
30 ml (2 ss) vann
Fremgangsmåte:
Bunn
Ha bakepapir i bunnen av kakeformen.
Smelt smør og rør inn Tagatesse.
Tørrstek mandelmelet i stekepanne på middels+ varme til det brunes lett.
Vend inn kakao og tilsett smørblandingen.
Fordel blandingen i kakeformen og sett til avkjøling.
Ostekrem
Ha gelatin og vann i en mikrobølgeovnsikker beholder. La svelle mens du forbereder resten.
Pisk fløten til krem og sett til side.
Pisk sammen creme fraiche, kremost, Sukrinmelis, vaniljepulver og sitronsaft.
Varm gelatin i mikrobølgeovn i underkant av et minutt, eller til det er helt flytende.
Hell gelatinen i en tynn stråle i kremostblandingen.
Vend forsiktig inn den piskede kremen
Fordel ostekremen på kakebunnen og sett til avkjøling i minimum 5 timer.
Bringebærcoulis
Ha vann og Tagatesse i mikrobølgeovn i 30 sekunder - 1 minutt til Tagatesse er helt oppløst. Alternativt kan du røre inn Tagatesse i kokende vann.
Hell sukkerblandingen og bringebærene i en blender eller lignende og knus med et par "pulse". Det er viktig at du ikke blender for lenge, bare akkurat til bærene knuses, ellers knuser du bærfrøene også og får en tåkete og mer bitter saus.
Sil gjennom et dørslag og la avkjøle noe før du heller det over kaken mens den enda er i formen.