Lavkarbo Tykklefser med smørkrem! Dette bringer tilbake barndomsminner for min del. Etter vi la om kostholdet har man måtte se langt etter disse søte ur-norske karbobombene, og vi må innrømme at nå, når vi endelig fikk satt tennene våre lavkarbo tykklefser, så kjenner jeg på at lefser helt ubevisst har vært et savn.
Det har vært litt turbulent her i det siste, men det stopper oss ikke på å lage nye oppskrifter! Det var faktisk merkelig nok min forsking på lavkarbo fiskeboller som førte meg på tanken om å prøve meg på lavkarbo tykklefser. Husmannskost, and all that jazz. Ferske lavkarbo tykklefser smakte fenomenalt til kaffen, og enda bedre ble de etter de fikk hvilt en stund i kjøleskapet.
De kan helt sikkert fryses, men det får vi nok ikke testet og bekreftet for disse lavkarbo tykklefsene forsvinner nok rimelig fort! Mens vi er inne på tema ur-norsk; har du forresten prøvd våre lavkarbo sveler? NB: Vi fikk tilbakemelding om at det var litt lite smørkrem, så om du ønsker kan du selvsagt doble oppskriften på smørkrem og peise på, som vi sier her nord 🙂
PSSST! Nå finner du også en oppskrift på nydelige keto tynnlefser!
- 150 g mandelmel
- 150 g fettredusert mandelmel
- 50 g fettredusert sesammel
- 75 g romtemperert smør
- 60 g Sukrinmelis
- ½ dl Fibersirup Clear
- ½ dl fløte
- 2 dl rømme
- 2 egg
- 1 ts kardemomme
- 2 ts Fiberhusk
- 1 ts natron
- 1 ts hjortesalt
- 1 ts bakepulver
Smørkrem
- 50 g romtemperert smør
- 50 g Sukrinmelis
- 1 - 2 ts kanel
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Pisk sammen de våte ingrediensene.
- Bland inn de tørre ingrediensene.
- Kjevle ut på oljet bakepapir.
- Ha over på et stekebrett og stek midt i ovnen i i 20 minutter.
- La avkjøle på stekebrettet.
Smørkrem (NB - denne kan med hell dobles om du liker rikelig med smørkrem!)
- Pisk alle ingrediensene sammen til du får en luftig krem.
- Når tykklefsen er helt avkjølt fordeler du krem på den ene halvdelen.
- Ha den andre halvdelen over og kutt tykklefsen i passe biter.
Har dere prøvd å lage denne med havrefiber? Jeg kan ikke spise hverken mandler eller sesam, så det hadde vært fint om dere kunne dele erfaringer rundt hvor mye havrefiber som trengs i f.eks denne oppskriften 🙂 Ellers super inspirerende side og oppskrifter !
Tusen takk 🙂 Det har vi ikke prøvd men jeg ville tatt utgangspunkt i mengdemål 🙂 erstatte deciliter for deciliter, og spe på litt og litt. Havrefiber absorberer jo endel væske 🙂
Hvor mange leiver blir det av denne oppskrifta?
Hei, Det husker jeg ikke i farten, men deigen dekker et stekebrett, så et halvt stekebrett ferdigsmurte 🙂