Møt “Blackberry Blackout” – en nydelig ostekake med bjørnebærpurrè i både ostekremen og topping! Bunnen er men porøs og smuldrete nøttebunn med sjokolade. Dette er vårt nyeste tilskudd i i ostekakefamilien til Fett & Forstand! I slekt med vår populære kake “Blueberry Bliss”, og “Raspberry Rebel”.
Denne ostekaken passer til en 22 cm springform. Du kan godt bruke en større form, men da blir kaken flatere. Du kan også bruke en 20 cm form men da må du i tillegg bruke en forhøyning i form av plastfilm slik vi har gjort med kaken avbildet.
- 150 g finkverna mandler eller mandelmel (ikke fettredusert)
- 30 g pofiber
- 100 g smør
- 0,5 dl fløte
- 4 ss Tagatesse
- 5 ss Kakao
- en klype salt
Bjørebærpurrè
- 400 g frosne bjørnebær
- 50 g Tagatesse
Ostekrem
- 150 g creme fraiche (romtemperert)
- 250 g Kremost (romtemperert)
- 3 dl fløte
- 5 plater gelatin
- 70 g Sukrin:1 (eller Sukrinmelis)
- 2 ts vaniljeessens
- 2 ss ferskpresset sitronsaft
- 1 dl bjørnebærpurrè
Topping
- 2 dl bjørnebærpurrè
- 1 plate gelatin
- Friske bjørnebær og blåbær til pynt
- Ha bakepapir i bunnen av kakeformen.
- Smelt smør og rør inn fløte og Tagatesse. La småputre til Tagatesse er helt oppløst.
- Tørrstek mandelmel og pofiber i stekepanne på middels+ varme til det brunes lett.
- Vend inn kakao og tilsett smørblandingen.
- Fordel blandingen i kakeformen og sett til avkjøling. Vi fordelte endel av blandingen oppover veggen på kakeformen (se bilde)
Bjørebærpurrè
- Ha bjørnebær og Tagatesse i en kjele og varm opp på middels varme. La småputre i ca 5 minutter. Knus bærene med en stavmikser eller lignende og sil gjennom et dørslag. Det skal bli ca 3 dl bærpurrê totalt. 1 dl skal i ostemassen og resterende til topping.
Ostekrem
- Pisk fløten lett til rett før det blir en fast krem og sett til side.
- Pisk sammen creme fraiche, kremost, Sukrinmelis, vaniljeessens og sitronsaft.
- Ha gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca 5 minutter, klem ut så mye vann du klarer. Løs opp gelatinplatene i den varme bjørnebærpurrèen.
- Pisk sammen kremostblandingen og kremen og tilsett til slutt bjørnebærpurrèen.
- Fordel ostekremen på kakebunnen og sett til avkjøling i minimum 5 timer.
Topping
- Ha gelatinplaten i kaldt vann i ca 5 minutter og løs gelatinplaten opp i de resterende 2 dl bjørnebærpurrè. Hell over kaken og la avkjøle noen timer i kjøleskap. Pynt med bær.