Når vi spurte tidligere i år hva folk ønsket seg oppskrift på til jul så skreiv 70% risboller. Vi hører dere, og vi er helt enige! Vi kan med stor glede endelig presentere et supergodt lavkarboalternativ til risboller (vi syns faktisk de er enda bedre enn orginalen!)
PSSST: de er ENDAENDA bedre når de har fått stått kjølig over natta!
- 40 g fettredusert mandelmel
- 40 g fettredusert kokosmel
- 1 ss fiberhusk
- 50 g romtemperert smør
- 1 ts bakepulver
- 1 egg
- 2 ss Sukrinmelis
- 4-5 dråper vaniljeessens
Lavkarbo risboller
- 70 g mørk eller lys sukkerfri sjokolade (du kan også bruke sjokolade som er 86% eller mer)
- 0,5 dl fløte
- 3-5 ss Fibersirup clear (avhengig av hvor søtt du liker det)
- 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver (kan sløyfes)
- 50 g Delfia eller smaksnøytral kokosolje
- 30 g romtemperert smør
- Forvarm ovnen til 175°C.
- Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra egg til du får en kornete konsistens.
- Bland inn egg.
- Kjevle deigen ut mellom to bakepapir. Tykkelsen skal være rundt 3 mm.
- Bruk pizzahjul eller lignende og strimle opp deigen (se illustrasjonsbilde lenger ned).
- Stek midt i ovnen i 12 - 15 minutter.
- Bruk en stekespade og vend de litt innimellom mens de steker. Pass godt på de siste minuttene så det ikke blir brent.
- Ta ut av ovnen og ha over i en ren bolle.
- Bryt opp de bitene som ikke har delt seg selv.
- La stå mens du forbereder det andre.
Lavkarbo risboller
- Varm fløten til kokepunktet.
- Ha sjokoladen over i fløten og la stå 30 sekunder.
- Bland sammen til det blir glatt og jevnt.
- Ha i Fibersirup (smak til) og vaniljeekstrakt.
- Smelt Delfia.
- Ha sjokoladeblandingen i en bakebolle og visp mens du heller i Delfia i en tynn stråle.
- Pisk til slutt inn smør.
- Vend inn "jukserisen" og ha over i passe former.
- Avkjøl i kjøleskap.