Lavkarbo tzatziki er jo bare et must have! Orginalt er tzatziki laget med gresk yoghurt, men det er ikke særlig ketovennlig/lavkarbo (desverre). Vi har forsket oss fram til det vi mener er smaker som autentisk tzatziki! Passer til det aller meste, og jeg trooor kanskje jeg kunne spist KUN dette som måltid i en hel uke (selv om jeg hadde drept folk rundt meg med hvitløksånde, men pyttsann! Så verdt det!). Passer nok helt supert sammen med vår oppskrift på helstekt lammelår!
- 1 slangeagurk
- 100 g seterrømme
- 100 g creme fraiche
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss tørket dill
- 1 - 2 ts salt
- pepper etter smak
- Riv/strimle agurken.
- Bruk en ren kjøkkenhåndduk og klem ut så mye vann du greier.
- Pisk sammen olje, sitronsaft creme fraiche og rømme til alt er godt blandet.
- Smak til med salt, pepper og dill. For en enda rundere smak kan du ha i bittelitt søtning.
- Vend inn agurken og la gjerne hvile litt i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Hei.
Tenkte jeg skulle prøve denne, men lurer på hva slags sitronsaft du bruker? Presser du bare fra en sitron? Sikkert dumt spørsmål men…. :o)
Vi bruker fra presset sitron, syns det er best :):
Pingback: Lavkarbo gyros i pita - Fett & Forstand - Make Keto Great Again