I dag kom Kenneth hjem etter 4 uker på havet, og selv om jeg ikke rakk *host* å vaske kåken, så disket jeg selvsagt opp med favoittretten hans; Pizza med Fathead bunn 🙂
Har du hørt om fathead deigen? Fathead er ikke bare en deig, det er deigen med stor D! Oppfunnet av en eller annen genial person, Amerikaner tror jeg, men det strides fremdeles hvor oppskriften stammer fra.
Det finnes ørten flere bruksområder for fathead; bagels, saltkjeks, pigs in blanket, lista er lang og det er kun fantasien som begrenser.
Without Further Ado;
Orginal Fathead
- 3,5 dl ferdigrevet mozzarella
- 1,8 dl mandelmel (Hvis du bruker fettredusert kan du justere ned mengden)
- 2 ss kremost (Tine, Philadelphia)
- 1 stort egg
- Salt og evt krydder etter smak
Pesto Vinaigrette
- En liten neve fersk basilikum
- 2 ts ristede pinjekjerner
- 1 ts revet parmesan (kan sløyfes)
- 1 lite hvitløksfedd
- 4 ss god olivenolje
- 1-2 ts hvitvineddik
- Salt og pepper etter smak
- Bland sammen mandelmel og egg.
- Smelt ost og kremost i mikrobølgeovn eller på middels varme i kjele.
- Bland godt innimellom. Når ostene er godt smeltet og blandet har du den over i de andre ingrediensene. Bland godt til du får en jevn deig.
- Kjevle ut mellom to bakepapir, og prikk deigen med en gaffel før du setter den i ovnen.
- Pizzabunnen skal forstekes på 220°c i ca 8-10 minutter.
- Nå kan du ta den ut og ha på ønsket fyll, her er det bare å pøse på med favorittene!
- Stek videre til osten er gylden.
Jeg hadde følgende topping
- Tomatsaus (som jeg hadde nedfryst etter å ha laget alt for mye)
- Små, spicye kjøttboller fra samme oppskrift*
- Chorizo
- Ost
- Cherrytomater
- Sjalottløk
- Champinjong
Pestovinaigrette
- Kvern alt med stavmikser eller miniblender.
- Smak til med salt og pepper.
- Vil du ha en litt rundere smak kan du ha i litt søtning.
Det er en stor fordel om du har håndvisp eller kjøkkenmaskin når du lager denne deigen
TIPS : En ide er å lage kjøttfarsen, klappe ut et par hamburgere og noen kjøttboller i forskjellige størrelser, forhåndssteke og fryse ned.
Server gjerne pizzaen med ruccola, ristede pinjekjerner og pesto vinaigrette.
Kan ferdig pizzabunn fryses
Ja det går fint 🙂
Hei.
Deigen ble bare klissete å setta seg fast i bakepapiret. Umulig å ta av det ene bakepapiret etter kjevling. Har hatt den mengden det står av div ingredienser. Skal den være sånn?
Hei
Det kan være lurt og pensle lett med for eksempel olivenolje på begge bakearkene, da skal det gå fint og den skal ikke klistre seg 🙂
Ha en super helg videre 🙂
kan man bruke noe annet enn mandelmel
Hei
Denne så veldig god ut, og jeg skal lage den idag. Men hvor stor blir den? Er dette beregnet til en person? 🙂
Ellers så må jeg bare skryte av bloggen deres 🙂 Veldig mange fristende matretter 🙂 Jeg likte spesielt godt at dere skriver alternativt ingredienser 🙂
Tuuusen takk, så hyggelig ♡ det setter vi pris på 🙂 det blir som en grandis på en måte, så til 2-3 personer 🙂
Takk for super oppskrift!! Beste jeg har prøvd!
Så herlig at den falt i smak ♡ tusen takk for hyggelig tilbakemelding ♡
Pingback: Minipizzabunn i mikro! - Lavkarbo - Fett & Forstand