Smakfull Lavkarbo Pizza Med Fathead Deig


I dag kom Kenneth hjem etter 4 uker på havet, og selv om jeg ikke rakk *host* å vaske kåken, så disket jeg selvsagt opp med favoittretten hans; Pizza med Fathead bunn 🙂
Har du hørt om fathead deigen? Fathead er ikke bare en deig, det er deigen med stor D! Oppfunnet av en eller annen genial person, Amerikaner tror jeg, men det strides fremdeles hvor oppskriften stammer fra.

Pizza med Fatheadbunn

Det finnes ørten flere bruksområder for fathead; bagels, saltkjeks, pigs in blanket, lista er lang og det er kun fantasien som begrenser.
Without Further Ado;

Smakfull Lavkarbo Pizza Med Fathead Deig
 
Skrevet av:
Ingredienser:

Orginal Fathead
  • 3,5 dl ferdigrevet mozzarella
  • 1,8 dl mandelmel (Hvis du bruker fettredusert kan du justere ned mengden)
  • 2 ss kremost (Tine, Philadelphia)
  • 1 stort egg
  • Salt og evt krydder etter smak

Pesto Vinaigrette
  • En liten neve fersk basilikum
  • 2 ts ristede pinjekjerner
  • 1 ts revet parmesan (kan sløyfes)
  • 1 lite hvitløksfedd
  • 4 ss god olivenolje
  • 1-2 ts hvitvineddik
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen mandelmel og egg.
  2. Smelt ost og kremost i mikrobølgeovn eller på middels varme i kjele.
  3. Bland godt innimellom. Når ostene er godt smeltet og blandet har du den over i de andre ingrediensene. Bland godt til du får en jevn deig.
  4. Kjevle ut mellom to bakepapir, og prikk deigen med en gaffel før du setter den i ovnen.
  5. Pizzabunnen skal forstekes på 220°c i ca 8-10 minutter.
  6. Nå kan du ta den ut og ha på ønsket fyll, her er det bare å pøse på med favorittene!
  7. Stek videre til osten er gylden.


Jeg hadde følgende topping
  1. Tomatsaus (som jeg hadde nedfryst etter å ha laget alt for mye)
  2. Små, spicye kjøttboller fra samme oppskrift*
  3. Chorizo
  4. Ost
  5. Cherrytomater
  6. Sjalottløk
  7. Champinjong

Pestovinaigrette
  1. Kvern alt med stavmikser eller miniblender.
  2. Smak til med salt og pepper.
  3. Vil du ha en litt rundere smak kan du ha i litt søtning.
Merknad
TIPS : Du kan bruke annen ost en mozzarella og sesammel eller kokosmel istedenfor mandelmel. Vi har prøvd mange forskjellige varianter og har funnet ut at vi liker den best med sesammel og Norvegia, og en ts bakepulver i for å få den litt tykkere 🙂
Det er en stor fordel om du har håndvisp eller kjøkkenmaskin når du lager denne deigen

TIPS : En ide er å lage kjøttfarsen, klappe ut et par hamburgere og noen kjøttboller i forskjellige størrelser, forhåndssteke og fryse ned.

 

Server gjerne pizzaen med ruccola, ristede pinjekjerner og pesto vinaigrette.

10 Comments

  1. Hildegunn M Mørk

    Kan ferdig pizzabunn fryses

  2. Hei.
    Deigen ble bare klissete å setta seg fast i bakepapiret. Umulig å ta av det ene bakepapiret etter kjevling. Har hatt den mengden det står av div ingredienser. Skal den være sånn?

  3. benedicte archibald

    kan man bruke noe annet enn mandelmel

  4. Kine Traa

    Hei
    Denne så veldig god ut, og jeg skal lage den idag. Men hvor stor blir den? Er dette beregnet til en person? 🙂
    Ellers så må jeg bare skryte av bloggen deres 🙂 Veldig mange fristende matretter 🙂 Jeg likte spesielt godt at dere skriver alternativt ingredienser 🙂

  5. Astrid Låstad

    Takk for super oppskrift!! Beste jeg har prøvd!

  6. Pingback: Minipizzabunn i mikro! - Lavkarbo - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.