Jeg hadde rester etter sweet & sour sausen jeg lagde her om dagen, og var skikkelig fysen på Asiatisk mat! Jeg bare gadd ikke gå på butikken i dritværet. Heldigvis er grønnsaksskuffen full, og jeg hadde en pakke nakkekoteletter liggende som jeg ikke ble å spise i helga. Min erfaring er at man kan jo trylle frem det utroligste med ingredienser man allerede har, det er sånn mange nye retter blir til! Dette ble helt nydelig om jeg får si det selv, så enkelt! Og såååå godt! God middag 🙂
- 4 nakkekoteletter (ca 1 kg)
- 60 g rød paprika
- 60 g grønn paprika
- 1 chili
- 1 løk
- 120 g sjampinjong
- 1 medium gulrot (kan sløyfes)
- 4 ss sursøt saus (se link i hovedinnlegg)
- 2 ss tamari- eller soyasaus
- 1 fedd hvitløk
- ca 10 - 15 g ingefær
- 1 ss sesamolje
- peanøttolje eller annen type olje eller smør til steking.
- en liten neve peanøtter
- 4 egg
- Kutt grønnsakene i passe biter. Jeg skjærer alltid paprika, løk og sjampinjong litt store, og ingefær, chili og gulrøtter i litt mindre strimler.
- Stek nakkekotelettene i litt peanøttolje og/eller smør på medium varme - snu ofte (da blir de møre og saftige). Jeg krydrer alltid kotelettene etter de er ferdigstekt, så slipper man brent krydder i panna, og man har kontroll på saltmengden hvis man lager sjysaus av stekefettet.
- Når nakkekotelettene er ferdig gir du de et dryss salt, pepper og eventuelt chiliflak - sett til side. Hell eventuelt av overskuddsfett fra panna (men ikke kast! Det gir en veldig god base i sauser).
- Lynstek grønnsakene og peanøttene på høy varme til løken er blank (men fremdeles sprø).
- Rør inn sesamolje på slutten av steketiden og annrett grønnsakene på tallerken.
- Stek eggene og sett til side.
- Ha nakkekotelettene tilbake i panna, men slå av varmen.
- Hell over sursøt saus og tamari/soya og fres i ca 1 minutt.
- Annrett nakkekotelettene og speilegg på tallerken.
- Pynt med litt chiliflak og purreløk eller vårløk - server straks.