Jeg fikk så lyst på pai idag! Til tross for restene i kjøleskapet, de fikk vente. Smaksløkene vil ha det smaksløkene vil ha! 🙂 Denne oppskriften passer en medium paiform på ca 26 cm 🙂
- 20 g fettredusert kokosmel
- 30 g fettredusert sesammel
- 30 g fettredusert mandelmel
- 50 g romtemperert smør
- 1 egg
- 1 ss fiberhusk
- litt salt
- 3 ss kaldt vann
Pesto
- 1 potte basilikum
- 2 ss ristede pinjekjerner
- 2 ss parmesan
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- salt og pepper
Fyll
- 300 g strimlet kylling
- 4 - 5 medium champinjonger
- 1 fedd hvitløk
- 1 liten rødløk
- salt og pepper
- 2 egg
- 2 dl fløte
- 1 toppet ss pesto
- 100 g revet ost
- Bland sammen mel, fiberhusk, salt og smør til du får en kornete konsistens.
- Tilsett egg og vann og bland godt.
- Kjevle deigen ut mellom to bakepapir, og ha forsiktig i paiformen.
- Forstek på midterste rille i 10 minutter.
Pesto
- Puls basilikum, pinjekjerner og hvitløk i food prosessor eller blender.
- Vend inn olje for hånd.
- Smak til med salt og pepper.
Fyll
- Stek kjøtt og krydre med salt og pepper.
- Tilsett champinjong og hvitløk og stek videre.
- Ha i løken til slutt og stek til løken er blank.
- Ha over i paiformen.
- Pisk egg, fløte og pesto godt sammen.
- Vend inn ost på slutten og fordel over paien.
- Pynt eventuelt med roser av spekeskinke og basilikumblader.
- Stek nederst i ovnene på 180°C i 35 minutter.
- La hvile i minumum 10 minutter før du skjærer i paien.
Hei. Lurer på om en kan bruke vanlig kokos, sesam og mandelmel? Har ikke fettredusert mel hjemme.
Hei 🙂 det kan hende det funker, men da må du sannsynligvis øke mengden mel da fettreduserte meltyper absorberer mer væske enn vanlig 🙂