Hva gjør man når man plutselig har et busslass med paprika? Lager fylt paprika, vel 🙂
Server gjerne med blomkålris.
Fylt Paprika
Forberedelse
Tid
Total tid
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
Fylt paprika Fett & Forstand style
- 4 medium til store paprika
- 400 g kjøttdeig
- 100 bacon
- 1 løk
- 2-3 champinjong
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss tomatpurre
- 2 ts oregano
- 2 ts basilikum
- 1 stilk stangselleri
- salt og pepper etter smak
- ca 100 g revet ost
Fremgangsmåte:
- Skjær bacon og grønnsaker i passe biter.
- Forvarm ovnen ti l200°C.
- Stek baconterningene og ha i kjøttdeig og hvitløk i når baconet er stekt.
- Tilsett resten av grønnsakene og stek til løken er blank.
- Tilsett tomatsaus og tomatpuré og la småputre i ca 10 minutter.
- Smak til med salt, pepper og krydder.
- Skjær rundt stammen på paprikaen og ta ut kjernen.
- Plukk vekk så mye som mulig av det hvite og skyll fri for frø.
- Sett paprikaene i en ildfast form, ha i fyll og topp med ost.
- Stekes midt i ovnene i 30 minutter.
Merknad
Serveres med for eksempel blomkålris, salat og/eller hvitløkdressing