Vår elsk for Asiatisk mat fortsetter – og det kommer stadig flere oppskrifter i sjangeren jo mer vi tør eksperimentere! Denne retten er en skikkelig smaksbombe og kan spises som den er eller serveres for eksempel på en seng av strimlet kinakål, eller kanskje med blomkålris? Vi anbefaler å marinere rekene i kjøleskapet over natten, men ikke kortere enn 5 timer for at smakene skal få satt seg skikkelig. Du kan også bytte ut fiskekraft/buljong med grønnsaks- eller kyllingkraft/buljong.
- 750 g frosne rå kongereker
- 5 ss Tamari eller soyasaus
- 2 ss Sukrin Gold
- 1 stor chili
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss revet ingefær
- 1 ss riseddik eller risvineddik (kan sløyfes)
- 50 g gulrot (kan sløyfes)
- 100 g aspargesbønner
- 150 g paprika (gjerne blanding av gul, rød og grønn)
- 150 g løk
- 150 g champinjong
- 150 g vannkastanjer
- 4 dl fiskekraft/buljong
- ⅓ ts xanthangummi
- La rekene tine og hell av tinevannet. Tørk de gjerne på kjøkkenpapir for å bli kvitt mest mulig væske.
- Bland sammen tamari, riseddik, finhakket chili, revet ingefær og finhakket hvitløk.
- Ha rekene i blandingen og la stå i minimum 5 timer men helst over natta.
- Hell marinaden over i en kjele sammen med fiskekraft/buljong og gi et oppkok.
- Pisk inn xanthangummi og la sausen småputre mens du forbereder resten.
- Kutt grønnsakene i passe biter.
- Har du wok kan du lynsteke alle grønnsakene samtidig. Hvis ikke er det lurt å ta det i omganger så grønnsakene ikke blir kokt men beholder sprøheten.
- Lynstek kongerekene og ha over i grønnsakene.
- Hell over sausen og server straks.