Chop Suey med marinerte kongereker!
Skrevet av: Fett & Forstand
- 750 g frosne rå kongereker
- 5 ss Tamari eller soyasaus
- 2 ss Sukrin Gold
- 1 stor chili
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss revet ingefær
- 1 ss riseddik eller risvineddik (kan sløyfes)
- 50 g gulrot (kan sløyfes)
- 100 g aspargesbønner
- 150 g paprika (gjerne blanding av gul, rød og grønn)
- 150 g løk
- 150 g champinjong
- 150 g vannkastanjer
- 4 dl fiskekraft/buljong
- ⅓ ts xanthangummi
- La rekene tine og hell av tinevannet. Tørk de gjerne på kjøkkenpapir for å bli kvitt mest mulig væske.
- Bland sammen tamari, riseddik, finhakket chili, revet ingefær og finhakket hvitløk.
- Ha rekene i blandingen og la stå i minimum 5 timer men helst over natta.
- Hell marinaden over i en kjele sammen med fiskekraft/buljong og gi et oppkok.
- Pisk inn xanthangummi og la sausen småputre mens du forbereder resten.
- Kutt grønnsakene i passe biter.
- Har du wok kan du lynsteke alle grønnsakene samtidig. Hvis ikke er det lurt å ta det i omganger så grønnsakene ikke blir kokt men beholder sprøheten.
- Lynstek kongerekene og ha over i grønnsakene.
- Hell over sausen og server straks.
Kcal: 52 - Fett: 0,4 - Karbohydrater: 2 - Protein: 9,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/chop-suey-med-marinerte-kongereker/
3.5.3251