Chop Suey med marinerte kongereker!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Marinade
  • 750 g frosne rå kongereker
  • 5 ss Tamari eller soyasaus
  • 2 ss Sukrin Gold
  • 1 stor chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss revet ingefær
  • 1 ss riseddik eller risvineddik (kan sløyfes)
Chop Suey
  • 50 g gulrot (kan sløyfes)
  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g paprika (gjerne blanding av gul, rød og grønn)
  • 150 g løk
  • 150 g champinjong
  • 150 g vannkastanjer
  • 4 dl fiskekraft/buljong
  • ⅓ ts xanthangummi
Fremgangsmåte
  1. La rekene tine og hell av tinevannet. Tørk de gjerne på kjøkkenpapir for å bli kvitt mest mulig væske.
  2. Bland sammen tamari, riseddik, finhakket chili, revet ingefær og finhakket hvitløk.
  3. Ha rekene i blandingen og la stå i minimum 5 timer men helst over natta.
  4. Hell marinaden over i en kjele sammen med fiskekraft/buljong og gi et oppkok.
  5. Pisk inn xanthangummi og la sausen småputre mens du forbereder resten.
  6. Kutt grønnsakene i passe biter.
  7. Har du wok kan du lynsteke alle grønnsakene samtidig. Hvis ikke er det lurt å ta det i omganger så grønnsakene ikke blir kokt men beholder sprøheten.
  8. Lynstek kongerekene og ha over i grønnsakene.
  9. Hell over sausen og server straks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/chop-suey-med-marinerte-kongereker/