Champinjongfylt Kyllingfilet

 

Helt nydelig som pålegg også!

Jeg hadde planlagt brødskiver til middag, så mye som jeg sto på kjøkkenet igår.
Men slik ble det altså ikke, jeg hadde nemlig kjøpt kyllingfileter og bacon i 50% disken på butikken dagen før, selv om jeg har kjøleskapet fullt. Jeg bare greier ikke gå forbi når det ligger kjøtt i 50% disken og de er på tur å stenge. For da vet jeg at det blir kastet. Er det noe jeg virkelig hater så er det sløseri med mat, og da spesielt kjøtt. Så da ble det middag likevel 🙂 Server gjerne med blomkålris.

Champinjongfylt Kyllingfilet
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser

Champinjongfylte kyllingfileter
  • 4 kyllingfileter.
  • 150g champinjong.
  • 0,8 dl fløte.
  • 60 g kremost (jeg brukte Kremgo Afrikansk paprika).
  • litt persille eller andre urter.

Marinade
  • 2 ss olivenolje.
  • 0,5 ts salt.
  • dryss med karri.
  • 1 ts tørket persille.
  • 1 ts tørket basilikum.
  • 1 ts sukkerfri ketchap manis (evt litt fibersirup gold men kan sløyfes).
Fremgangsmåte
  1. Skjær champinjongene i passe biter og fres i panna til de er gylden.
  2. Tilsett fløte og kremost og la småputre til sausen tykner.
  3. Legg en kyllingfilet mellom to lag plastfolie.
  4. Bank flat med kjøtthammer eller lignende.
  5. Gni kyllingbitene med marinade.
  6. Ha i fyll og rull sammen etter beste evne.
  7. Bruk gjerne 100000 kanapepinner som hjelp til å holde det sammen.
  8. Surr to baconstrimler rundt og legg i en ildfast form
  9. Stekes på 200ºC midt i ovnene i 25 minutter.
  10. Ha litt under grill på slutten om baconet ikke har blitt sprøtt.
  11. La hvile i ca 10 minutter før du skjærer i dem så de får satt seg.
Merknad
Server gjerne med blomkålris og valgfri grønnsaker 🙂

 

 

One Comment

  1. Pingback: Cauliflower cheese (ostegratinert blomkål) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.