Jeg hadde planlagt brødskiver til middag, så mye som jeg sto på kjøkkenet igår.
Men slik ble det altså ikke, jeg hadde nemlig kjøpt kyllingfileter og bacon i 50% disken på butikken dagen før, selv om jeg har kjøleskapet fullt. Jeg bare greier ikke gå forbi når det ligger kjøtt i 50% disken og de er på tur å stenge. For da vet jeg at det blir kastet. Er det noe jeg virkelig hater så er det sløseri med mat, og da spesielt kjøtt. Så da ble det middag likevel 🙂 Server gjerne med blomkålris.
Champinjongfylte kyllingfileter
- 4 kyllingfileter.
- 150g champinjong.
- 0,8 dl fløte.
- 60 g kremost (jeg brukte Kremgo Afrikansk paprika).
- litt persille eller andre urter.
Marinade
- 2 ss olivenolje.
- 0,5 ts salt.
- dryss med karri.
- 1 ts tørket persille.
- 1 ts tørket basilikum.
- 1 ts sukkerfri ketchap manis (evt litt fibersirup gold men kan sløyfes).
- Skjær champinjongene i passe biter og fres i panna til de er gylden.
- Tilsett fløte og kremost og la småputre til sausen tykner.
- Legg en kyllingfilet mellom to lag plastfolie.
- Bank flat med kjøtthammer eller lignende.
- Gni kyllingbitene med marinade.
- Ha i fyll og rull sammen etter beste evne.
- Bruk gjerne 100000 kanapepinner som hjelp til å holde det sammen.
- Surr to baconstrimler rundt og legg i en ildfast form
- Stekes på 200ºC midt i ovnene i 25 minutter.
- Ha litt under grill på slutten om baconet ikke har blitt sprøtt.
- La hvile i ca 10 minutter før du skjærer i dem så de får satt seg.
Pingback: Cauliflower cheese (ostegratinert blomkål) - Fett & Forstand